ΓPAMMA 1 ΠPOΣ XAZOTPENTOYΛO 


Dear schooligans,

θα ήθελα να απαντήσω στο «χαζοτρέντουλο» του προηγούμενου τεύχους. Ξέρεις κάτι; Σας βρίζουμε γιατί τύποι σαν εσένα είναι ο λόγος που πέρασα μαύρα παιδικά χρόνια, επειδή ήμουν διαφορετική. Ανέχτηκα βρισιές, χτυπήματα, ειρωνείες και κόμπλεξ παιδιών σαν κι εσένα για δέκα χρόνια! Και πρέπει να ξέρεις πως όλοι θέλουν να είναι αποδεκτοί. Το θέμα είναι πως δεν μπορούν όλοι εξαιτίας σας. Έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση όπου παράγονται ρομπότ με all-star και μαλλί-τούρτα και όποιος τολμήσει να είναι διαφορετικός συνθλίβεται σαν προβληματικό μηχάνημα. Αυτό είναι που βρίζουμε.
Και τι αν ο μπαμπάκας σου βγάζει περισσότερα απ’ τον δικό μου; Αυτό σημαίνει ότι εσύ δεν έχεις νιώσει στο πετσί σου πώς είναι να μην έχεις λεφτά να βγεις... Δεν ξέρεις την κρυάδα να δουλεύεις τετράωρο στα δεκατρία σου, στις εφτά το πρωί και να μην μπορείς να σταθείς την υπόλοιπη μέρα. Δεν ξέρεις πώς είναι να κυκλοφορείς και να λένε όλοι: «Πώς ντύνεται έτσι, τι ξεπερασμένη! Τι χάλια! Κοίτα τη χαζή! Χαχαχαχα!». Και κάτι τελευταίο. Εσύ έγραψες αυτό το γράμμα γιατί δεν είχες τίποτα να κάνεις. Εμείς τα γράφουμε για να δείξουμε τα σκατά της ζωής μας, για να πούμε ό,τι θέλουμε, χωρίς τύπους σαν εσάς από πάνω, για να μοιραστούμε εμπειρίες και για να ψαχτούμε μέσα μας αντιμετωπίζοντας τον κόσμο, που νομίζετε πως είναι τόσο ωραίος στα τεράστια τέλεια σπίτια σας με τις πισίνες και τις BMW, όπου η μόνη σας ανησυχία είναι πώς θα πάρετε Vans και Firetrap και πώς θα ρίξετε τον ωραίο του ιδιωτικού σας γκέτο πολυτελείας (σχολείου). Ε, λοιπόν, ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι σαν κι εσάς: φοβητσιάρης, πλούσιος και καλοπερασάκιας. Είναι σκληρός. Κι αν εσύ νομίζεις ότι σας βρίζουμε για γούστο, κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν έχουμε τίποτα με το στυλ σας καθεαυτό, έχουμε πρόβλημα που δεν περνάει τίποτα άλλο. Είμαστε μειοψηφία και το ξέρουμε. Είμαστε εγωκεντρικοί και το ξέρουμε. Αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε σαν κι εσάς.
Γι' αυτό σκάσε και μην ξαναδιαβάσεις αυτό το περιοδικό, χαλώντας τα πανέμορφα πολύτιμα ματάκια σου, γιατί μόνο βρισίδια και μπινελίκια θ' ακούσεις εδώ για άτομα σαν κι εσένα. Απλά βούλωσέ το στόμα σου και φάε το ακριβό adidas καπέλο σου, ρούφα την άκρη των all-star σου, βάλε τα λεφτά σου στον κώλο σου και βάλε στο κεφάλι σου πως αυτό το περιοδικό δεν είναι για τα μούτρα σου, κωλοτρεντόνι! Μην απαντήσεις γιατί δε σε παίρνει... Δεν ανήκεις εδώ. Ανήκεις στην Κηφισιά. Πήγαινε εκεί που σε βολεύει.

Θεοδώρα, 15 ετών 


13.5.2007 Τεύχος #9