Happy End...

Tο όνειρο του 17χρονου Bαγγέλη ήταν πάντα ένα:
να γίνει ηλεκτρολόγος! 
Έτσι όταν είδε τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών (έμεινε μετεξεταστέος σε 10 μαθήματα) στην αρχή «τα πήρε»,
αλλά μετά το φιλοσόφησε...

Όχι θα κάτσω να σκάσω!


Σεπτέμβρης 2004: Μουσικό Σχολείο Παλλήνης (εξεταστικό κέντρο Ανατ. Αττικής)

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, 156 μαθητές της Β' Λυκείου μπαίνουν ήδη στις αίθουσες. Είναι οι μετεξεταστέοι των Πανελλαδικών. Δεν θα τους δείτε ποτέ στα κανάλια. Δεν είναι οι πρώτοι των πρώτων. Είναι οι τελευταίοι των τελευταίων. Άραγε αισθάνονται και έτσι; Άλλοι ναι, άλλοι όχι. Οι Schooligans μίλησαν με τους «όχι». Και ξεχώρισαν τον Βαγγέλη από το Ενιαίο Λύκειο Ραφήνας.

Το περίμενες ότι θα «μείνεις»;
Σε 10 μαθήματα; Με τίποτα! Από τα νεύρα μου τράβηξα μπουνιά στη τζαμαρία με τα αποτελέσματα. Όχι πως κι εγώ διάβαζα (την τσάντα την πηγαινοέφερνα σπίτι-σχολείο) αλλά εντάξει... δεν μου είχε ξανασυμβεί.
Γιατί δε διάβαζες;
Το πήρα στραβά το Λύκειο εξαρχής. Εγώ ήθελα να πάω Τ.Ε.Ε, αλλά όλοι σχεδόν μου λέγανε «καλύτερα στο Ενιαίο». Δεν πίστευαν ότι το εννοούσα, όταν έλεγα «Θέλω να γίνω ηλεκτρολόγος».
Πραγματικά σου αρέσει;
Έχω τρέλα ρε! Από μικρός άνοιγα όλα μου τα παιχνίδια να δω πώς λειτουργούν. Όταν ήμουν 8 χρονών με ρώτησε ο πατέρας μου τι δώρο θέλω κι εγώ του είπα: «Μια εργαλειοθήκη». 
Στο σχολείο είχες την ευκαιρία να δείξεις το ταλέντο σου;
Μόνο σ' ένα μάθημα: Τεχνολογία Α' Γυμνασίου. Είχα φτιάξει ένα μοντελάκι σαν τανκ. Ήταν η εργασία του τριμήνου, εγώ το 'φτιαξα σε 2 μέρες. Η καθηγήτρια δεν πίστευε ότι το 'χα φτιάξει μόνος μου.
Και τώρα τι γίνεται που «έμεινες»;
Θα δούμε. Αν δεν περάσω τώρα τον Σεπτέμβριο, μάλλον θα πάω σε Τ.Ε.Ε και ας κάτσω 2 χρόνια παραπάνω. Έτσι κι αλλιώς, δουλεύω ήδη βοηθός ηλεκτρολόγου.
Πότε κατάλαβες ότι αυτό είναι που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου;
Εγώ πάντα το 'ξερα. Να σου πω όμως πότε το κατάλαβαν οι γονείς μου: Τις καθημερινές δεν μπορούσα να σηκωθώ 7 το πρωί να πάω σχολείο. Τα Σάββατα που έπρεπε να σηκωθώ 6.30 για να πάω στη δουλειά μου, σηκωνόμουν λες και πήγαινα εκδρομή!