Από όλα αυτά μόνο το mp3 player επιτρέπεται. Γενικά δεν επιτρέπεται να έχετε μαζί σας κινητά ή οποιαδήποτε συσκευή που μπορεί να καταγράψει ήχο ή εικόνα.

Υπ. Απόφαση 100553/Γ2/04-09-2012
«Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου»

Όχι. Μπορεί να σε τιμωρήσει επειδή τα έχεις μαζί σου αλλά δεν έχει δικαίωμα να κατάσχει κανένα προσωπικό σου αντικείμενο - δεν υπάρχει τιμωρία κατάσχεσης που μπορεί να επιβάλει ένας καθηγητής ή ο διευθυντής. Κατάσχεση προβλέπεται μόνο για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, μετά από δικαστική απόφαση σε περιπτώσεις οφειλών ή εγκλημάτων.

Υπ. Απόφαση 132328/Γ2/07-12-2006
«Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου. Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του (…) Κάθε παρέκκλιση από τα ανωτέρω αποτελεί αντικείμενο παιδαγωγικού ελέγχου και αντιμετωπίζεται (…) για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις προβλεπόμενες στο Π.Δ.104/1979 (ΦΕΚ 23 Α) σχολικές κυρώσεις»

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, άρθρο 707
«Το δικαστήριο δικαιούται να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο τη συντηρητική κατάσχεση κινητών, ακινήτων, εμπράγματων δικαιωμάτων επάνω σ`αυτά, απαιτήσεων και γενικά όλων των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, είτε βρίσκονται στα χέρια του είτε στα χέρια τρίτου»

Όχι. Πρώτον, γιατί και εκτός σχολείου δεν επιτρέπεται η ηχογράφηση ή βιντεοσκόπηση κάποιου χωρίς την συγκατάθεση του. Δεύτερον, γιατί οι μαθητές απαγορεύεται να έχουν συσκευές καταγραφής εικόνας ή ήχου στο σχολείο.

Υπ. Απόφαση 100553/Γ2/04-09-2012
«Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή ή και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου»

Ποινικός Κώδικας, άρθρο 370Α
«Παρ. 2. Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή μαγνητοφωνεί προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων που δεν διεξάγεται δημόσια ή μαγνητοσκοπεί μη δημόσιες πράξεις τρίτων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος μαγνητοφωνεί ιδιωτική συνομιλία μεταξύ αυτού και τρίτου χωρίς τη συναίνεση του τελευταίου. (…) Παρ. 3. Με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους τιμωρείται όποιος κάνει χρήση των πληροφοριών ή των μαγνητοταινιών ή των μαγνητοσκοπήσεων που αποκτήθηκαν με τους τρόπους που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 αυτού του άρθρου»

Όχι. Οι καθηγητές οφείλουν να έχουν απενεργοποιημένη οποιαδήποτε τέτοια συσκευή την ώρα του μαθήματος.

Υπ. Απόφαση 100553/Γ2/04-09-2012
«Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου»

Ο καθηγητής επιτρέπεται να έχει κινητό στο σχολείο, αλλά όταν είναι μέσα στην τάξη πρέπει να το έχει απενεργοποιημένο.

Υπ. Απόφαση 132328/Γ2/07-12-2006
«Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας τα κινητά τους τηλέφωνα. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, που εμπίπτει στην έννοια της περιπτώσεως στ) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Ν.2683/1999 (ΦΕΚ 19Α)»