Τα 21 μαθητικά
συγκροτήματα (με τυχαία σειρά) 

Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του Schoolwave, τα 21 μαθητικά συγκροτήματα μιλάνε για αυτά που θαυμάζουν, που σιχαίνονται, που ονειρεύονται...

 

AFTER FUTURE (Rap/ Experimental) 


ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο και 4ο Λύκειο Αλίμου, Γεννάδειος σχολή
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Rachmaninoff («Τον λατρεύω. Με το πρελούδιο 23 χτυπιέμαι κιόλας»), Notorious B.I.G., Bob Sinclair, Method Man («Χάρη σε αυτόν ξεκίνησα να ακούω χιπ χοπ»), Χάρις Αλεξίου («είναι και Καλαμακιώτισσα σαν εμάς!»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Εθνικό σταρ, Έφη Θώδη, Σαράντη («Ένας που πάει στα ριάλιτι που είναι κι αυτός Καλαμακιώτης! ) «και γενικά όλους αυτούς της τηλεόρασης»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Carbonated Lemonade, Γυάλινη Σφαίρα
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Ονειρεύομαι για να υπάρχω» (δικός του

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Το όνομα του συγκροτήματος βγήκε από ένα video game που λεγόταν A.F. Ψάξαμε και μάθαμε ότι σημαίνει After Future. Παλιά λεγόμασταν «Αόρατοι Φονιάδες» -που τώρα μας φαίνεται άθλιο. Τουλάχιστον κρατήσαμε τα ίδια αρχικά.
• Μια παράξενη συνήθεια που έχουμε σαν συγκρότημα είναι να ρωτάμε στις εκθέσεις βιβλίων για την (ανύπαρκτη) βιογραφία μας και τους μαύρους με τα cd για το (επίσης ανύπαρκτο) καινούριο μας single.
• Πολλά τραγούδια μας τα γράφουμε στη λεκάνη της τουαλέτας. Έχει ησυχία!
• Η πιο συνηθισμένη φράση που λέμε μεταξύ μας είναι «Τι ώρα έχουμε meeting;». Meeting λέμε την πρόβα. 
• Δεν αγοράζουμε albums. Όλα τα κατεβάζουμε απ’ το internet. Είμαστε ο ορισμός του τζαμπατζή.

MUSICA FICTA (Alternative rock)

ΣΧΟΛΕΙΑ: Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, 7ο ΤΕΕ Αμπελοκήπων
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Muse, Radiohead, Marilyn Manson, Mary and the Boy, DDT, Nick Cave, Tiger Lillies, Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Νίκο Καρβέλα, Γιώργο Νταλάρα, Παντελή Θαλασσινό
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Sober, Carbonated Lemonade
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «When I' m in you, I want to die» του Marilyn Manson

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Το συγκρότημα έχει αλλάξει πολλές φορές μέλη. Έφυγε ο ντράμερ, έφυγε ο μπασίστας, ήρθε ένα βιολί, ένα κοντραμπάσο... Πολλή κίνηση!
• Μας αρέσει το street spirit. O Ηλίας είναι μουσικός του δρόμου. Παίζει κοντραμπάσο στην Ερμού.
• Κάνουμε πρόβες σε μια αποθήκη 3x3 στο Μοναστηράκι που τη νοικιάζουν κάτι Ρώσοι, φίλοι του Ηλία. Είναι γεμάτη άδεια μπουκάλια μπύρας και αφίσες με γυμνές γκόμενες.
• Θαυμάζουμε τον Marilyn Manson, γιατί παρόλο που ζει σε αυτή την άρρωστη κοινωνία της Αμερικής και του την πέφτουν συνέχεια πολιτικοί και θρησκόληπτοι, εκείνος κάνει αυτό που θέλει.
 

 

QUAICH (Alternative rock)


ΣΧΟΛΕΙΑ: Κολέγιο Ψυχικού
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Strokes, Radiohead, Deftones, Tool, Τρύπες («Δεν ακούμε ελληνική μουσική, όμως αυτό το συγκρότημα το σεβόμαστε»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Πλοκαμι Του Καρχαρία («κακογραμμένη μουσική, κακόγουστο χιούμορ») και «όλα αυτά τα ποπ σκατά που μόλις ανοίγεις την τηλεόραση σε σφαλιαρίζουν στη μούρη»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Musica Ficta, Ska Bangies
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «There is no other pill to take, so swallow the one that makes you ill» των Rage Against the Machine

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Το όνομα του συγκροτήματος είναι σκωτσέζικο. Quaich είναι η κούπα που πίνανε παλιά ουίσκι οι Σκωτσέζοι. Μας άρεσε ο ήχος του (σ.σ. προφέρεται κουέιχ).
• Το downloading παραείναι εύκολο. Το cd δίνει αξία στην τέχνη. Και μας αρέσει γιατί είναι χειροπιαστό, έχει το το εξώφυλλο, το βιβλιαράκι του και πρέπει να κάνεις έναν μικρό κόπο για να το αποκτήσεις.
• Τώρα τελευταία πριν πάμε για πρόβα τρώμε πάντα ομελέτα. Τη φτιάχνουμε μόνοι μας και ελπίζουμε πάντα ότι δε θα πέσει στο πάτωμα όταν την τουμπάρουμε. Μας αρέσει με λουκάνικο, κρεμμύδι, μπέικον και τυρί.
• Ποτέ δεν μας απασχολεί τι ρούχα θα βάλουμε σε μια συναυλία. Η αδελφή μου, όμως, μας έχει πρήξει. Λέει ότι φαινόμαστε σαν μια παρέα στο δρόμο που είδαμε μια σκηνή και ανεβήκαμε να παίξουμε.

FOR SALE (Progressive metal)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 4o Λύκειο Ν. ηρακλείου, 2ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, Πρότυπο Αθηνών, Β’ Αρσάκειο
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Αλκίνοο Ιωαννίδη, Πλοκάμι του καρχαρία («ο ορισμός της καφρίλας»), Muse («κάθε τραγούδι τους που ακούμε, θέλουμε να το παίξουμε»), System of a down, Opeth
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Κώστα Μαρτάκη («και όλους τους τύπους που βγαίνουν με μαύρα γυαλιά…»), Έφη Θώδη, George Michael, Madonna
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Sober και Enstro (ex-Entropia)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «This night can be the last of our lives» (δικός τους)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Μας φτιάχνουν τη διάθεση οι φίλοι και τα ρακόμελα. Μας τη δίνει το πολιτικό σύστημα, γιατί πρέπει να ψηφίζεις παρατάξεις και όχι πρόσωπα. Γιώργος: Εμένα μου τη δίνει η μάνα μου που μου κάνει συνέχεια παρατηρήσεις. Σήμερα, όταν έμαθε ότι θα δώσω συνέντευξη στους Schooligans, μου είπε τρεις φορές να μην έρθω με σαγιονάρες.
• Μια παράξενη συνήθεια που έχουμε σαν συγκρότημα είναι μετά από κάθε πρόβα να φωνάζουμε στο λεωφορείο το όνομα της τραγουδίστριας και το τηλέφωνό της.
• Θαυμάζουμε τον Ιησού Χριστό γιατί ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Θαυμάζουμε και τον Jack Black γιατί είναι Θεός!

STIFLER’ S MOM (Άτεχνο)
 

ΣΧΟΛΕΙΑ: 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, Εκπαιδευτήρια Γείτονα
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Tenacious D («απλά Θεοί!!!»), Nirvana, Ramones, Mary & The Boy, The Callas («πόσο μπροστά παίζει να είσαι για να εμφανίζεσαι live με στολή Superman και να παίζεις με παιδικό drums;;;»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Χατζηγιάννη («ξενέρωτος και εκνευριστικά εκνευριστικός»), Νταλάρα, Goin’ Through («μας τη σπάει το πόσο δήθεν είναι»), Madonna, 50 Cent, Scorpions («έχουμε σιχαθεί να τους βλέπουμε κάθε 6 μήνες στο Καραϊσκάκη»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Ska Bangies, Looming Titties
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Θέλω να το κάνω με την μαμά σου/ Να πίνω απ’τα υγρά σου/ Και να φωνάζω “Στην υγειά σου”» από Ημισκούμπρια feat. Βέρα Λάμπρου

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Το όνομα του συγκροτήματος βγήκε από την ταινία «American Pie». Ο Stifler ήταν ο «γαμάω» τύπος της ταινίας και η μάνα του ήταν περίπτωση MILF –Mom I’ d Like to Fuck.
• Μας φτιάχνουν τη διάθεση οι ταινίες, το αλκοόλ, οι καφρίλες, ο ναργιλές, οι τσόντες, το σεξ και τα «Φιλαράκια»… Μας τη χαλάνε οι γκόμενες που δε μας κάθονται, οι γονείς που μας τα πρήζουν, οι απολιτίκ νέοι, οι Πανελλήνιες, το αναγκαίο κακό των προφυλακτικών, η πώρωση με την Εθνική Ελλάδος, ο λαϊκισμός του Λαζόπουλου, το fake γέλιο της Ανθούλας...
• Μια συμβουλή για όσους έρθουν να μας δουν στο Schoolwave: Πριν έρθετε, πιείτε πολύ! Ακουγόμαστε πολύ καλύτερα όταν είστε μεθυσμένοι!


BLACK SHEEP (Rock)

ΣΧΟΛΕΙΑ: Μουσικό Λύκειο Πυλαίας, 6ο Λύκειο Καλαμαριάς
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Nightwish, Blind Guardian, Kamelot, Μπλε, Πλιάτσικα, Θαλασσινό
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Annete Olzon («επειδή ρίχνει το επίπεδο των Nightwish»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Rosebleed, S.A.G.G.A
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «They make me hear promises and lies» (δικός τους)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Οι γονείς μας ήταν λίγο αδιάφοροι στην αρχή αλλά μετά μας στήριξαν και με το παραπάνω. Οι καθηγητές μας ξετρελάθηκαν! Πάμε σε Μουσικό...
• Το όνειρό μας είναι να κάνουμε κάποτε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη. Ασταμάτητα!
• Από δισκοπωλείο αγοράσαμε 3 άλμπουμ τους τελευταίους έξι μήνες (των Kamelot, των Epica και των After Forever). Από το ίντερνετ μη ρωτήσετε πόσα τραγούδια κατεβάσαμε. Έχουμε χάσει τον λογαριασμό.

PLAN B (Power pop/ Screamo)
 

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο και 2ο Λύκειο Παπάγου, Μουσικό Παλλήνης, Ουρσουλίνες
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Sum-41 («Aν δεν υπήρχαν αυτοί, δε θα υπήρχαμε ούτε εμείς. Είναι η πρώτη μπάντα που ακούσαμε και μας πώρωσε»), Thrice, Enter Shikari («ξεκινήσαν να μοιράζουν μόνοι τα cd τους και τώρα είναι sold out live σε όλο τον κόσμο, 4οι στα UΚ charts κι όλα αυτά μόνοι τους, χωρίς δισκογραφική!»), Vodka Juniors, Mute The Silence, Suave Gap, Dear Darkstar
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Φοίβο («έχει καταστρέψει το μουσικό αυτί του Έλληνα»), Μicro, Κοργιαλά («νομίζει ότι είναι ο πρώτος που έφερε στην Ελλάδα το emo»), Tokio Hotel
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Black Roses Fall (ex-Tonguepills), Demerit
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «The world stopped being art, the day it stopped coming from the heart» των Mute The Silence

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Συνήθως κάνουμε πρόβα στο σπίτι του ντράμερ. Oι πρώτες που ακούνε τα κομμάτια μας είναι οι δύο γιαγιάδες του. Ό,τι και να παίζουμε, μας λένε το ίδιο πράγμα: «Μπράβο σας παιδιά! Την ευχή της Παναγίας να ‘χετε!».
• Mας τη δίνει το πόσο έχει γαμηθεί το θέμα με την emo στην Ελλάδα. Oι αυθεντικές emo μπάντες δεν έχουν καμία σχέση με τη μόδα του emo και με καμία μόδα γενικά!
• Κατεβάζουμε άπειρα τραγούδια από το internet. Αλλά όλοι αγοράσαμε το «Dark Poetry» των Vodka Juniors. Είναι μια μπάντα που πραγματικά χαραμίζεται στην Ελλάδα. Έχουν βγάλει μόνοι τους ένα cd, το δίνουν τζάμπα και βγάζουν ένα κουτί στα live τους που λέει «Βάλε μέσα ό,τι θες». Εμείς βάλαμε 10 ευρώ. Support your local scene!
• Πέρσι ο Λεωνίδας, ο κιθαρίστας μας, υποσχέθηκε ότι δε θα ξανασχοληθεί με συναυλίες μέχρι τις Πανελλήνιες. Αλλά μέσα στη χρονιά προκύψανε μερικά live και δεν άντεχε να τα χάσει. Έλεγε ότι πάει φροντιστήριο, έπαιρνε κρυφά την κιθάρα, αλλά άφηνε την θήκη σπίτι, όρθια σε μια γωνία, για να μην καταλάβουν τίποτα οι γονείς του. 

 

LADIES & GENTLEMEN (Experimental rock/ Acoustic)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 38o και 46ο Λύκειο Αθηνών, Παναγιωτόπουλος
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Σαββόπουλο («ο πρώτος Έλληνας ροκάς»), Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Matisse, Guns ‘n’ Roses, System of a down, Red hot chilli peppers, Muse («βλέπουμε live τους και μένουμε με το στόμα ανοιχτό και για τη μουσική και για τα εφέ»), Bowling for soup
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Σταμάτη Γονίδη («πολύ κλαψιάρης»), Sotis («το όνομα τα λέει όλα»), Έφη Θώδη, Νίκο Οικονομόπουλο («ένας ξανθός απ’ το Dream Show που μοιάζει με πάπια και φοράει ροζ κραγιόν»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: No Profile, Rosebleed
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «I used to feel I had it all in my hands, it all came crushing down on me» των Puressence

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Πριν από κάθε live έχουμε μια συνήθεια: αφού ξετρυπώσουμε την ντράμερ μας από την τουαλέτα (αγχώνεται), πίνουμε λίγες σταγόνες «Rescue renity» (ηρεμιστικό) και πριν ανεβούμε στη σκηνή ενώνουμε τα χέρια σαν ομάδα μπάσκετ και φωνάζουμε όλοι μαζί «ΣΚΑΤΑ!». Πιάνει!
• Μας θυμώνει η διπλή βάρδια στο σχολείο μας. Άλλες μέρες πρέπει να πάμε πρωί, άλλες απόγευμα! Πλούταρχος: Εμένα με θυμώνει ο 70χρονος γείτονάς μου, ο οποίος πετάει τα σκουπίδια απ’ το μπαλκόνι του για να πέσουν στον κάδο και πάντα αστοχεί. Το χειρότερο όμως είναι ότι τσακώνεται με μια άλλη 60χρονη γειτόνισσα για το πού θα βρίσκεται ο κάδος. Βλέπετε, θέλει κι αυτή να παίζει μπασκετάκι με τα σκουπίδια… Κι ο καθένας θέλει τον κάδο ακριβώς από κάτω του!
• Ο μόνος που μας έχει ζητήσει αυτόγραφο είναι ένας σουβλατζής. Συνήθως μετά από κάθε πρόβα πάμε στο μαγαζί του και αράζουμε. Δεν έχει ακούσει ποτέ μουσική μας, αλλά ξέρει τα πάντα: πού παίζουμε, πότε παίζουμε… Ηπειρώτη, σ’ αγαπάμε!!!
• Τη νύχτα πριν το Schoolwave θα κοιμηθούμε όλο το συγκρότημα μαζί. Αλλά το σεξ μεταξύ μας απαγορεύεται!

ETERNAL HATED (Metalcore)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 3o και 8ο Λύκειο Βόλου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Eric Clapton, Zakk Wylde, As I lay dying, De Facto, Κίτρινα Ποδήλατα, Βαγγέλη Παπαθανασίου
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Manowar, Μηδενιστή
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Grain of sense, Looming titties
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «How long you 've been waiting for something special like this» (δικός τους)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε μαγαζί στον Βόλο για να παίζουμε. Τα περισσότερα live γινόντουσαν σε προαύλια σχολείων στις καταλήψεις. Φέτος τον χειμώνα άνοιξε επιτέλους ένα μαγαζί, ήρθαν 100-200 άτομα και μάθανε ότι υπάρχουμε.
• Δεν περιμέναμε ότι θα περάσουμε στο Schoolwave. Όταν στις ακροάσεις ο Σάκης μάς είπε «Παιδιά, δε θέλω να σας γλείψω, αλλά εγώ θα πλήρωνα για να ‘ρθω να σας δω», τρελαθήκαμε.
• Το όνειρό μας είναι να παίξουμε μια μέρα στο Download festival στην Αγγλία, όπου γίνεται το μεγαλύτερο μέταλ φεστιβάλ του κόσμου.
• Θαυμάζουμε τον Περικλή (τον αρχαίο), τον Λαζόπουλο, τον Τσακ Νόρις και τον Αλ Πατσίνο.

SAME REZUS (Hip-Hop)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 4ο Λύκειο Κορυδαλλού, 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω, Εσπερινό Νίκαιας
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Αρτέμη-Ευθύμη («Είναι οι πρώην Terror X Crew. Τώρα κάνουν rap core, έχουν τους πιο καλούς στίχους στην Ελλάδα και τον πιο δυνατό ήχο»), Στίχοιμα, Άσαρκος, Tupac (« τον σκοτώσανε στα 24 αλλά είχε ήδη προλάβει να γίνει legend»), Cypress Hill («Έχουν ιστορία. Κάνουν χιπ χοπ από το ’91, τότε που δεν έκανε κανένας άσπρος»), Method Man.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Θηρίο («Ξεπουλημένος! Ήταν παλιά στους Active Member και τώρα έφτασε στο σημείο να τραγουδάει στα μπουζούκια με τη Μαστροκώστα “Θες να κάνουμε γούτσου-γούτσου”.»), Μιχαλάρας («έβγαλε ένα cd με 17 τραγούδια που και τα 17 λένε για γκόμενες»), Benzino («Τραγουδιστής και εκδότης ενός μεγάλου αμερικανικού περιοδικού, του Source, που είχε respect, αλλά κάποια στιγμή ξέφυγε. Το περιοδικό έκανε διαγωνισμούς με βραβεία στα οποία ψηφίζαν οι αναγνώστες και έπαιρνε αυτός όλα τα βραβεία!»), Tony Yayo
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Ορθολογιστές, Ska bangies
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Είμαι, ζω, συμπεριφέρομαι χιπ χοπ/ Ήμουνα πάντα χιπ χοπ πριν γίνει μόδα τo χιπ χοπ» των Στίχοιμα

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Είμαστε πρώτα παρέα και μετά συγκρότημα. Γι’ αυτό διαλέξαμε για όνομα το Same Rezus. Θέλαμε να δώσουμε έμφαση στην αδελφικότητα μέσω της ίδιας ομάδας αίματος.
• Η μάνα μου έχει κόλλημα με το ντύσιμο: «Γιατί ντύνεσαι σαν καραγκιόζης;». Ο πατέρας μου όταν άκουσε για πρώτη φορά τραγούδι μας, με ρώτησε «Ποιος γράφει τους στίχους;». Και του λέω: «Αυτούς τους έγραψα εγώ». «Σοβαρά;» μου λέει. Πρώτη φορά το είδε σαν κάτι σοβαρό.
• Σεβόμαστε τον Γκάντι, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τον Πίτερ Σέλερς...
• Ο άνθρωπος, όπως πάει, αυτοκαταστρέφεται.Η μουσική δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Απλώς, του δίνει μια παράταση ζωής.
• Στο Schoolwave θέλουμε να γίνει πανικός. Να δούμε από κάτω έναν πανκά κι έναν μεταλά να κάνουν μπόγο μ’ έναν χιπχοπά.

STIFF WOODIES (Grunge/ Alternative)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο και 2ο Λύκειο Καστοριάς, 1ο ΤΕΕ Καστοριάς
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Nirvana, Foo Fighters, Silverchair («όπως ήταν παλιά»), Μωρά στη φωτιά
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Silverchair («όπως είναι τώρα»), Green Day, Fall Out Boy και «τους Έλληνες τραγουδιστές που βγαίνουν στην τηλεόραση και ρεζιλεύονται»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Enstro (ex-Entropia), Musica ficta
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «I miss the comfort of being sad» των Nirvana

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Το Stiff Woodies είναι ένα όνομα που είχαν χρησιμοποιήσει οι Nirvana σ’ ένα live.
• Πέρα από τη μουσική αυτό που μας φτιάχνει τη διάθεση είναι το happy hour του Zoo Bar... (2 ευρώ η βαρελίσια!)
• Θα θέλαμε το Schoolwave να μας δίνει μόρια στις πανελλαδικές!

LOS MUJEROS (Jazz/ Blues)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο Λύκειο Πτολεμαΐδας, 3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας, Μουσικό Πτολεμαΐδας, 2ο Λύκειο Κοζάνης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Bregovic, Blues Brothers, Ska-P, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Σπάθα, Μode Plagal
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Τα trash ελληνικά, στυλ Βέρα Λάμπρου, Ανίτα Πάνια κλπ»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Νο Profile, West Loop
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Get up stand up stand up for your rights» του Bob Marley

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Η πιο συνηθισμένη φράση που μας λένε οι γονείς μας είναι «Φτάνει πια!» Η πιο συνηθισμένη φράση που λέμε μεταξύ μας είναι «αγαπώ τη μαμά σου».
• Πέρα από τη μουσική, αυτό που μας φτιάχνει απίστευτα τη διάθεση είναι όταν τελειώνει το σχολείο.
• Θαυμάζουμε τον Kobe Bryant, τον Sweitzer, τον Θύμιο Καρακατσάνη και τον Παπανούτσο.
• Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα έρθει μέρα που θα παίξουμε στο Rockwave και μάλιστα την ίδια μέρα με τον Manu Chao.

PUPPETS (Hardcore/ Metalcore/ Thrashcore)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 2ο Λύκειο Νίκαιας, 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας, Ιωνίδειος
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Haunted («έχουν πολύ επιθετική μουσική»), Hatebreed («γιατί είναι κάφροι και πολιτικοποιημένοι»), Lamb of God, Locomondo, Aγγελάκα («μεγάλωσα με τις Τρύπες»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Tokio hotel («απλά έχουν μεγάλη προώθηση»), My Chemical Romance, Manowar («βρήκαν ένα στυλάκι “πάμε στον πόλεμο” στους στίχους και βγάλανε μετά 10 cd ολόιδια») ,«Όλη τη σκυλοπόπ ελληνική σκηνή»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Sober, Ska Bangies
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «My body lies on this hollow ground/ sweat and dust is the only crowd/ The only wish that I will make/ oh no, my wish is gone I have to break» (δικός τους)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Όταν ακούω μουσική, τρελαίνομαι. Μια φορά μπήκε η μάνα μου στο δωμάτιο την ώρα που άκουγα «Haunted». Ήμουνα όρθιος στο κρεβάτι και χτυπιόμουνα σαν να ‘μουνα μέσα στο pit. «Σιγά, παιδί μου» φωνάζει η μάνα μου «θα χτυπήσεις την τηλεόραση!».
• Στους γονείς μας δεν αρέσει το είδος μουσικής που παίζουμε. «Πρώτα τα μαθήματα» μας λένε συνέχεια. Πάμε μετά στην πρόβα και ουρλιάζουμε πιο πολύ.
• Δύο από μας είχαμε δώσει υπόσχεση ότι αν περάσουμε στο Schoolwave θα τρέξουμε γυμνοί στον δρόμο. Και το κάναμε! Τρέξαμε κοντά σε μια εκκλησία της γειτονιάς μας για περίπου 100 μέτρα. Δεν τα ‘χαμε βγάλει τελείως, τα είχαμε κατεβάσει όλα ως κάτω. Κι όπως τρέχαμε, ακούω ένα «χρατς» και σταματάμε στην εκκλησία που ήταν ο τερματισμός και πάω να σηκώσω το παντελόνι, σκισμένο το παντελόνι! Πάω να σηκώσω το μποξεράκι, σκισμένο και το μποξεράκι! Και μένω απ’ τη μέση και κάτω γυμνός. Η παρέα είχε σκάσει στα γέλια, είχε βγει κόσμος στα μπαλκόνια και μας κοιτάγανε... Ευτυχώς, μου δώσανε μια ζακέτα και την έβαλα μπροστά.
• Υπάρχει πολύς ρατσισμός στα σχολεία. Παιδιά μένουν έξω από τις παρέες είτε επειδή εείναι μετανάστες, είτε επειδή είναι πολύ χοντροί, πολύ αδύνατοι, πολύ κοντοί. Ακόμα και όταν φαίνεται ότι τους αποδέχονται, μόλις κάποιος νευριάσει με κάποιον το πρώτο πράγμα που του πετάει είναι «Κωλόχοντρε», «Κωλοαλβανέ»...
• Πριν φτιάξουμε το συγκρότημα, ένας από μας ήταν σε άλλη παρέα και του προτείνανε ναρκωτικά. Το συγκρότημα τον κράτησε μακριά.

 

EMERALD (Classic rock)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 2ο Λύκειο Βούλας, Εκπαιδευτήρια Γείτονα
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Pink Floyd, Beatles («είναι η αρχή»), Camel, Talking Heads, Χατζιδάκι, Active Member («οι στίχοι τους είναι ποίηση»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Green Day, «όλη την R ’n’ B και όλους τους κιθαρίστες τύπου Petrucci ή Michael Angel», «Όλα τα σκυλάδικα και όλη τη μουσική τύπου "Fame story"», ΖΝ («δε φτάνει που είναι κακοί μουσικοί και μονοπωλούν την ελληνική σκηνή»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Tough Cookies, Ξωτικά
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «We ‘re just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year/ running over the same old ground, what have we found? The same old fears» των Pink Floyd

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Ως τώρα παίζαμε μόνο διασκευές. Γράψαμε το πρώτο μας κομμάτι ειδικά για το Schoolwave. Μας βγήκε λίγο μεγάλο βέβαια (10 λεπτά!) και σιγά-σιγά το μειώνουμε: 9 λεπτά, 8, 7... Να δούμε τι θα μείνει στο τέλος!
• Τσακωνόμαστε συνέχεια μέσα στο συγκρότημα. Ο Ισίδωρος, ο συνθέτης, θέλει να περνάει πάντα το δικό του...
• Ισίδωρος: Μου τη σπάει που απ’ το Γυμνάσιο σε ρωτάνε «τι θες να σπουδάσεις;» . Όλοι οι συμμαθητές μου λέγανε πολιτικός μηχανικός, γιατρός, δικηγόρος... Όλοι τα ίδια!
• Θαυμάζουμε τον Ντοστογιέφσκι, τον Καζαντζάκη, τον Ιονέσκο, τον Τζιμ Τζάρμους και τον «Ξύλινο Ταουσάκη» (έναν συμμαθητή μας, σκέτη αφασία).

HEADSHOT (Metal)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 4ο και 13ο Λύκειο Περιστερίου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Metallica («απλά θεοί»), Nevemore, Τestament, Kreator, Malmsteen, Rotting Christ («έβαλαν την Ελλάδα στoν metal χάρτη»), Firewind («κάνανε μέταλ ακόμα και το “Περασμένες μου αγάπες” του Χιώτη»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Σκυλάδικα», Πάνο Κιάμο («γιατί μας έχουν πρήξει οι συμμαθητές μας μ’ αυτόν»), Nivo από Goin’ Through («γιατί κάνει αυτά που έκραζε»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Enstro (ex-Entropia), Musica ficta
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Dear mother, dear father/ You ‘ve clipped my wings before I learned to fly» των Metallica

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Το όνομα του συγκροτήματος βγήκε πέρσι στο Schoolwave. Ήμασταν μ’ έναν φίλο μου και κάποια στιγμή πετάχτηκε μια sprite και πέρασε ξυστά απ’ το κεφάλι μου. Τότε ο φίλος μου είπε «Headshot!». Μας άρεσε και το κρατήσαμε.
• Οι γονείς μας μάς στηρίζουν, έρχονται σχεδόν σε κάθε live.
• Θαυμάζουμε τον Τσε, τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ και τον Jack Black.
• Θα θέλαμε να μην ελπίζουμε μόνο στο Schoolwave για να μπορούμε να παίζουμε μπροστά σε πολύ κόσμο.

 

 

HOLY DRIVER (Rock)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο, 3ο και 4ο Λύκειο Βέροιας
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Led Zeppelin, Guns n’n Roses, Blind Guardian, Καζαντζίδη, Σφακιανάκη, Σιδηρόπουλο
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Κάθε “καλλιτέχνη” που προσπαθεί να πουλήσει μούρη και στυλ μέσω της μουσικής»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Ska Bangies, Steel blood

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Past is gone, life goes on/ Memories remain, I break the chain of misery and pain» των Stratovarius

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Οι καθηγητές του φροντιστηρίου από τη μια μας λένε «Η ζωή δεν είναι μόνο μια κιθάρα!» και από την άλλη «Ρε παιδιά, μπορείτε για ένα live στο φροντιστήριο;».
• Αυτό που μας αρέσει στο Schoolwave είναι ότι θα γνωριστούμε με παιδιά από άλλες μπάντες. Μετά το Schoolwave περιμένουμε να μας καλέσετε στο Schoolwave Tour και στο Schoolwave Sundays :D
• Θαυμάζουμε τον Nikola Tesla και τον Bernhard Riemann για τη βοήθεια που προσφέρανε στην εξέλιξη των θετικών επιστημών. Θαυμάζουμε επίσης τις κυβερνήσεις για τον αόρατο τρόπο που έχουν βρει να «ρουφάνε» λεφτά.
• Μας εκνευρίζουν οι άνθρωποι που αδιαφορούν για τον πλανήτη μας και τα pc που lagάρουν.

CORRUPTION (Heavy metal)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 2ο και 7ο Λύκειο Καλαμαριάς
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Megadeth, Pantera, Metallica, Death, Nightrage, Machine Head, Kreator, Firewind,
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Greenday, Bullet for my Valentine, My Chemical Romance, Pantera και Megadeth («γιατί είναι καλύτεροι από μας!»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Enstro (ex-Entropia), Delirium
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «I promised myself somewhere in the teenage life, I ‘d never submit to the ones I will not be like» των Pantera

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Τι άποψη έχουν οι γονείς μας για το συγκρότημα; Αυτό θα φανεί μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών (πιστεύουμε ότι καταλάβατε τι εννοούμε...)
• Αυτόγραφο έχουμε πάρει από Metallica, Megadeth, Kreator, Celtic Frost και άλλους. Εμείς δεν έχουμε δώσει και ούτε πρόκειται. Ψωνάρες είμαστε;
• Αυτό που μας φτιάχνει τη διάθεση είναι η μουσική, μερικές φορές το ποτό και η παρέα με τα άτομα που αγαπάμε. Αυτό που μας χαλάει είναι οι ψεύτικες προσωπικότητες που δυστυχώς έχουν αρχίσει να πληθαίνουν ραγδαία...
• Στόχος μας είναι μια μέρα να φύγουμε Σουηδία και να κάνουμε εκεί μια αρχή σαν μπάντα. Δεν νομίζουμε ότι το μέταλ έχει μέλλον στην Ελλάδα.

 

ΣΥΜΠΤΩΜΑ (Ελληνικό ροκ)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 2o Λύκειο Ορεστιάδας, ΕΠΑΛ Ορεστιάδας
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Mudvayne, Korn, Dream Theater, Children Of Bodom, Pantera, Metallica, Breaking Benjamin 
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «΄Oλο το φάσμα της ποπ-σκατολαiκοκουλτούρας που ακολουθούνε τα προβατάκια, του στυλ τηλεκατευθυνόμενοι»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: «Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια!»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Θέλεις να ‘ρθεις και να μου πεις πως ζούμε σ’ ένα όνειρο ντροπής» (δικός τους)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Το όνομα του συγκροτήματος βγήκε μέσα στην τάξη (you know... χαμένος χρόνος που αξιοποιήθηκε).
• Οι γονείς μας ούτε κρύο, ούτε ζέστη με το συγκρότημα. «Νταξ...» μας λένε. Στους καθηγητές υπάρχουν μερικοί που γουστάρουν, έρχονται στις εμφανίσεις μας, παίρνουν cd μας... Ειδικά με τους νεοδιόριστους ανταλλάσσουμε και κινητά και τους ενημερώνουμε γενικά. Μακάρι να ήταν έτσι με όλους.
• Μια φορά είχαμε live και ως συνήθως αφήσαμε τις πρόβες για τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να κάνουμε πρόβα το τελευταίο βράδυ με -17 βαθμούς Κελσίου! (Ορεστιάδα here...)
• Δεν αποφασίζουμε μαζί το πώς θα ντυθούμε σε μια συναυλία. Απλά προσέχουμε να μην φοράνε όλοι μαύρα και ένας λαχανί φωσφορούχο!


MOR-ARDA (Metalcore/ Deathcore)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο και 3ο Λύκειο Αγρινίου, Μουσικό Αγρινίου, 1ο Λύκειο Πρέβεζας
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Slipknot, Lamb Of God, August Burns Red, Killswitch Engage, Nevermore, Dave Weckle, Dream Theater, Firewind, Rotting Christ
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Manowar («είναι ένα συγκρότημα που κανείς μας δεν άκουσε ποτέ γιατί δεν μπόρεσε!»), «Από ελληνικά σιχαινόμαστε τα τραγούδια του ενός χρόνου, δηλαδή τα εμπορικά τύπου Πέγκυ Ζήνα, Βανδή, Μακρόπουλο»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Enstro (ex-Entropia), Steel Blood
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Fuck it all, fuck this world, fuck everything that you stand for/ Don' t belong, don't exist, don' t give a shit, don' t ever judge me» των Slipknot


ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Το όνομα του συγκροτήματος το βρήκε ο κιθαρίστας μας, ο Χρήστος, που έχει κόλλημα με τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Mor και Arda είναι δυο λέξεις στη γλώσσα που εφηύρε ο Τόλκιν. Σημαίνουν «Μαύρη Γη».
• Για το συγκρότημα δεν έχουμε κάνει ποτέ κάτι ακραίο. Εκτός αν θεωρείται ακραίο μια πρόβα λίγο πριν τις Πανελλήνιες.
• Το όνειρό μας είναι να καταφέρουμε κάποτε να κάνουμε περιοδεία εκτός Ελλάδας. Το εντός δεν το βλέπουμε...
• Μετά το Schoolwave περιμένουμε να κάνουμε σεξ με τουλάχιστον 30 κοπέλες ο καθένας. Αν δεν έρθουν δεν πειράζει, θα τα βρούμε μεταξύ μας!

ROUNDABOUT (Blues/ Jam)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 2ο Λύκειο Χανίων
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Eric Clapton, B.B. King, Z.Z.Top, Pink Floyd, John Lennon, Σιδηρόπουλο, Πασχαλίδη, Μάλαμα
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Όσους εκμεταλλεύονται την μουσική αποκλειστικά για οικονομικό όφελος»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Enstro (ex-Entropia), Ska Bangies
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Ticking away the moments that make up a dull day» των Pink Floyd

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Για να ηχογραφήσουμε το demo του Schoolwave ήρθαμε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με το πλοίο. Ψάχναμε το studio στην οδό Πειραιώς με τα όργανα και τις πεταλιέρες στην πλάτη! Τελικά μετά από μιάμιση ώρα το βρήκαμε.
• Ποιους θαυμάζουμε; Ο Γιώργος τον αδερφό του, ο άλλος Γιώργος τους γονείς του και ο Επιμενίδης τη γιαγιά του γιατί κάνει κάθε μέρα ένα χιλιόμετρο δρόμο με 10 κιλά ψώνια.
• Οι καλύτερες στιγμές της πρόβας είναι όταν ξαφνικά εκεί που παίζουμε, βάζει ο Κυριάκος κάτι μπιτάκια από τα πλήκτρα του και ξεκινάμε να χορεύουμε όλοι μαζί.

HYMN OF THE FALLEN (Alternative/ Experimental)

ΣΧΟΛΕΙΑ: 2ο Λύκειο Βούλας, Pierce
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Rise Against («γιατί δεν αλλάξανε στυλ μέσα στα χρόνια και συνδυάζουν καθαρές φωνές με screams), Bad Religion, System of a Down, Ρόδες, Voldera Cult («είναι οι leaders της underground σκηνής»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Τα βαριά λαϊκά και τα κλαρίνα», το emo («γιατί είναι πια μόνο στυλ»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Ska Bangies, Κρυστάλλινες Σιωπές
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Simply because you can breathe doesn' t mean you 're alive» των Rise Against

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...
• Όταν φτιάξαμε το συγκρότημα, ο μπασίστας μας που είναι και ο συνθέτης σταμάτησε να βγαίνει από το σπίτι του. Έμεινε κλεισμένος για τρεις μήνες για να γράφει και να τελειοποιεί τα κομμάτια μας. Ούτε Σάββατο βράδυ δεν έβγαινε!
• Το τρίτο καλύτερο πράγμα στον κόσμο μετά τη μουσική και το σεξ είναι το paintball.
• Πέρα απ’ τη μουσική, ένας λόγος που θαυμάζουμε τους Rise Against είναι ότι όλα τα μέλη τους είναι σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, είναι χορτοφάγοι και νοιάζονται για τα ζώα. Αλκαίος: Κι εγώ έγινα κάποια στιγμή χορτοφάγος, αλλά επειδή έχω χαμηλό σίδερο ο γιατρός μου είπε να τρώω λίγο κρέας. Προσπαθώ όμως να το αποφεύγω, γιατί μου φαίνεται μακάβριο.