Τα 21 μαθητικά συγκροτήματα (με τυχαία σειρά)

Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του Schoolwave, τα 21 συγκροτήματα μιλάνε γι' αυτά που θαυμάζουν, που σιχαίνονται, που ονειρεύονται...

DOMINO • (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROCK)

myspace.com/dominoalexpoli


ΣΧΟΛΕΙΑ: 2ο και 3ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Κίτρινα Ποδήλατα, Ξύλινα Σπαθιά, U2 («Το μεγαλύτερο συγκρότημα παγκοσμίως»), Nightwish («Αν και μας τα χάλασε η καινούργια τραγουδίστρια... We love Tarja!!»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Οnirama («Βρωμάνε εμπορικίλα μέχρι εδώ πάνω!»), Κόκκινα χαλιά («Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος στον τόνο. Θα  έπρεπε να είναι Κόκκινα χάλια!»), Jonas Brothers, Tokio Hotel
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Αχ Ελλάδα σ'αγαπώ/ και βαθιά σ'ευχαριστώ/ που με έμαθες ποτέ να μην κολώνω» από Κίτρινα Ποδήλατα
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Rosebleed, Mor Αrda
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Nothing else matters (Metallica), Sunday bloody Sunday (U2),Θα χαθώ (Θεοτοκάτος)


ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Το ότι πρέπει στα 17 σου να αποφασίσεις τι θα κάνεις στο υπόλοιπο της ζωής σου είναι πολύ εκνευριστικό. Ποιος μπορεί να είναι τόσο συνειδητοποιημένος στα 17 του;

• Δε θέλουμε να καβαλήσουμε το καλάμι μετά το Schoolwave. Αν και ήδη δεχόμαστε μια μεγαλύτερη δημοσιότητα απ' ό,τι παλιότερα εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα παραμείνουμε παρεΐστικη μπάντα.

AGAIN • (ROCK)

myspace.com/againband

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο Λύκειο Κατερίνης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Whitesnake, ACDC («Οι τύποι είναι showmen»), Scorpions («Από τα πρώτα συγκροτήματα που ακούγαμε όταν ακόμη μαθαίναμε τι είναι rock μουσική»), Τζίμη Πανούση («Δεν κολώνει να τα πει έξω από τα δόντια»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Σαρρή («Απλά δεν αντέχεται»), Χατζηγιάννης («Έχει καταντήσει μουσικά κουραστικός»), Βάγκνερ («Είναι τραγικός»), Britney Spears («Γιατί έχει καταφέρει να κάνει όλες τις μαλακίες του κόσμου»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Keep on rockin' in the free World» του Neil Young
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Ska Bangies, Holy Driver
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Smoke on the Water (Deep Purple), Another Brick in the Wall (Pink Floyd), Stairway to Heaven (Led Zeppelin)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Αυτό που μας φτιάχνει τη διάθεση είναι το να σουρώνουμε στις ταβέρνες!!!
• Τη μεγαλύτερη μαλακία που ακούσαμε τελευταία την είπε μια καθηγήτρια στο σχολείο μας: «Τα θέματα των εξετάσεων δεν είναι δύσκολα... οι απαντήσεις είναι δύσκολες!»

DECKSTAND • (POP PUNK/ PUNK ROCK)

► myspace.com/deckstand

ΣΧΟΛΕΙΑ: 2ο Λύκειο Βριλησσίων, Λύκειο Ν. Πεντέλης, 1ο Λύκειο Παπάγου, Αρσάκειο Ψυχικού
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Four Year Strong, Amber Pacific («διαφορετικό απ’ όλα τα pop-punk»), Sum 41 («παίζαμε συνέχεια διασκευές τους όταν αρχίσαμε»), Norma Jean, Professional Sinnerz, Mute the Silence, Vodka Juniors, Μάλαμα
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Amon Amarth («Μεταλάδες που έχουν σκάσει άπειρα λεφτά για διαφήμιση στο myspace. Όποια σελίδα και ν’ ανοίξεις τους βλέπεις!»), «οι συνεργασίες του χιπ-χοπ με το λαϊκό: Goin’ Through και Μαζωνάκης, Stavento με τη Saya», Madonna, Spears, Lopez («Απλά τραγουδάνε ό,τι τους δώσουν. Tις σεβόμαστε όσο μια κιθάρα, σαν απλά όργανα»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Our revenge is happiness» (δικός τους)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Plan-B, No Profile
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: All the small things (Blink 182), The kids aren’t alright (Offspring), Basket case (Greenday)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
•H γιαγιά μου χαίρεται πολύ που έχουμε συγκρότημα. Αλλά δεν μπορεί να συνηθίσει το όνομα: «Ντέκστα, Ντέκτα... πώς το λένε;». Δεν έχει έρθει σε κανένα live μας ως τώρα, αλλά στο Schoolwave θα ‘ρθει.

 

•Θαυμάζουμε τον Leonardo Da Vinci γιατί ήταν ιδιοφυΐα, τον Σωκράτη γιατί με δύο ερωτήσεις μπορούσε να κάνει τους πάντες να μην ξέρουν τι λένε και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

•Εγώ θαυμάζω τη μητέρα μου, γιατί είναι μια γυναίκα που παλεύει πάρα πολύ και μου το’ χει περάσει και μένα. Έχουν χωρίσει οι γονείς μου και μού στέκεται και σαν μητέρα και σαν πατέρας.

PARAFERNELIA • (HARD ROCK/ HEAVY METAL)

myspace.com/parafernelia

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο Λύκειο Πυλαίας
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: AC/DC, Motorhead («Ο ορισμός της αλητείας. Μας εκφράζουν απόλυτα!»), Saxon («Τρεισήμιση ώρες live, αγέραστοι!»), Παύλο Σιδηρόπουλο, Τζίμη Πανόυση («Δε του ξεφεύγει κανείς, ούτε καν ο Χριστός!»), Socrates («Οι Deep Purple της Ελλάδας»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Poison («Δεν ξέρεις ποιο είναι το μπρος και ποιο το πίσω»), Sex Pistols («Punk μέσα από λιμουζίνες και χρυσά μανικετόκουμπα δεν υπάρχει»), Hatebreed («Φασιστάκια»), Καρβέλα, Νίκο Μουρατίδη («Έγινε ό,τι κορόιδευε»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «From all lives beginning on/  we are pushed in little  forms / no one asks us how we like to be / In school they teach us what to think» των Helloween
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Ska Bangies, Steel Blood
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Stairway  to heaven (Led  Zeppelin), Hells Bells (AC/DC), I Want Out (Helloween)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Ήμασταν Δ’ δημοτικού, είχαμε Αγγλικά και γινόταν κόλαση στην τάξη. Η  καθηγήτρια που τα είχε πάρει μας λέει: «Θα πάρω τα τσιμπράγκαλα μου και θα φύγω!». Εμείς τη ρωτήσαμε πώς είναι τα τσιμπράγκαλα στα Αγγλικά κι εκείνη έγραψε στον πίνακα: «Parafernelia». Λάθος ορθογραφία μεν, αφού γράφεται «Paraphernalia», αλλά εμείς το κρατήσαμε.

• Το μεγαλύτερο εμπόδιο για ένα νέο συγκρότημα είναι οι πισώπλατες μαχαιριές από άλλα συγκροτήματα, η εκμετάλλευση από τα liveάδικα και οι δισκογραφικές εταιρείες.

VIETNOW • (RAPCORE/ EXPERIMENTAL)

► myspace.com/vietnow5

ΣΧΟΛΕΙΑ: 2ο και 4ο Λύκειο Κορίνθου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Bob Marley («Πιστεύω μέσα μου ότι είναι ο προφήτης του Θεού. Ο Χριστός μίλαγε για αγάπη και ο Bob Marley τραγούδαγε για αυτήν»), Jim Morrison («Ήταν αυτός που τα άρχισε όλα.  Ο πρώτος που έκανε stage diving και ο πρώτος που άνοιξε το παντελόνι του πάνω στη σκηνή και τον συλλάβανε οι μπάτσοι»), Rage Αgainst Τhe Machine, Dope Monks, Χάσμα, Πορεία στο Περιθώριο
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Όσους πάνε στο “Ελλάδα, έχεις ταλέντο”, στο "X-Factor" και στη Eurovision»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Anger is a gift» των Rage Against The Machine
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Same Rezus, Eternal Hated
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Killing in the name of (R.A.T.M.), Don’ t worry, be happy (Bob Marley), Break on through (Doors)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Το μόνο αυτόγραφο που έχω πάρει είναι από τον Κεντέρη, ένα χρόνο πριν γίνει αυτό με το ντόπινγκ. Τότε κατάλαβα ότι δεν είναι σωστό να θεοποιείς κάποιους ανθρώπους.
• Μας φτιάχνουν τη διάθεση η μουσική, οι βόλτες με την παρέα, το World of Warcraft και οι καφρίλες το βράδυ.

ΚOOL A’ SHAKE • (FUNK/ ROCK)

myspace.com/koolashake

ΣΧΟΛΕΙΑ: 14ο Λύκειο Αθηνών, 43ο Λύκειο Αθηνών, 1ο Πειραματικό Λύκειο Πλάκας
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Django Reinhardt, Santana, Gogol Bordello («Απίστευτο live. Έχουν αυτό το balkan, το νιώθουνε»), Victor Wooten, Maraveyas Ilegal, Τρύπες («H κορυφαία μπάντα που υπήρξε στην Ελλάδα»), Ζαμπέτα
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Oλα αυτά τα Βίσση, Βανδή… Ο Φοίβος είναι ο Dr. Dre της Ελλάδας», Νταλάρα («φωνάρα, αλλά είναι… Νταλάρας!»), Iron Maiden («Παίζουν συνέχεια τον ίδιο ρυθμό!»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» του Αγγελάκα
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Ska Bangies, Musica Ficta
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Minor Swing (Django Reinhardt), So What (Davis Miles), Start wearing purple (Gogol Bordello)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Το όνομα του συγκροτήματος μάς το ‘βγαλε αυτός που έχει το στούντιο που κάνουμε πρόβες. Tην τραγουδίστριά μας, την Αγγελική, την φωνάζει Κούλα (Kool A). Εμείς είμαστε οι Shake!
• Tο καλύτερο που περιμένουμε να συμβεί στο Schoolwave είναι να χορέψει ο κόσμος!
• Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική και ούτε εμείς την ενδιαφέρουμε.
• Το μεγαλύτερο πρόβλημα για ένα νέο συγκρότημα στην Ελλάδα είναι ο ήχος στις συναυλίες.

WITH ALL OF MY REGRETS • (NEW WAVE/ SCREAMO)

► myspace.com/waomr

ΣΧΟΛΕΙΑ: Ιόνιος Σχολή, 1ο ΕΠΑΛ Καματερού, Λύκειο Ν. Πεντέλης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: A Day To Remember, Killswitch Engage, Candy Dulfer («Σαξοφωνίστρια και τραγουδίστρια»), Before The Devil Knows You Are Dead («Eίναι Έλληνες και αδικούνται σε αυτή τη χώρα»), Σάκη Ρουβά («Μ’ αρέσουν τα παλιά του κομμάτια: “Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας”»), Χατζηγιάννη
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Onirama, Nivo («Έχει μετατρέψει ένα είδος μουσικής με ιστορία σε ρεζιλίκι»), «Βίσση-Γαρμπή-Βανδή κ.λ.π.»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Disrespect your surround» των A Day To Remember 
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Plan-B, Ska Bangies
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Bohemian Rhapsody (Queen), For those about to rock, we salute you (ACDC), Guillotine (Escape the Fate)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού σχολείου είναι ότι λείπει εντελώς ο αθλητισμός και η μουσική. Το αντίθετο από αυτό που γινόταν στην αρχαία Ελλάδα.

Διονύσης: Μετά τα 19 μου τα πράγματα σοβαρέψανε πολύ γρήγορα, πολλές απαιτήσεις ξαφνικά. Προσπαθώ γρήγορα να βρω δουλειά, να βοηθήσω τους γονείς μου. Μου ‘ρθε απότομη αυτή η αλλαγή.

6 o’ FUNK • (FUNK ROCK)

► myspace.com/6ofunksite

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο και 4ο Λύκειο Βέροιας, 3ο Γυμνάσιο Βέροιας
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Τool («Άκου και θα δεις»), Muse («Γιατί κάνουν φοβερά live και ο τραγουδιστής έχει απίστευτη φωνή»), Pink floyd, Σάκη Mπουλά
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Παύλο Παυλίδη, Κοργιαλά («Προσπαθεί να φαίνεται emo, trendy και metal ταυτόχρονα»), Χατζηγιάννη («Κλαψιάρης και φωνητικά ατάλαντος»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Pain lies on the riverside/ so put your soul in the water/ join me for a swim tonight» των Live
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Ska Bangies, Dogs In Oven
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Stairway to heaven (Led Zeppelin), Shine on you crazy diamond (Pink Floyd), Still my bleeding heart (Steve Vai)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Κάνουμε πρόβες στο υπόγειο του ντράμερ μας. Οι 3 από τις 4 λάμπες είναι καμένες και αν κάποιος ανοίξει τη βρύση από πάνω ακούγεται σαν να έρχεται τσουνάμι.
• Μας θυμώνουν η αυθαιρεσία των μπάτσων, οι εταιρείες παροχής internet που υπόσχονται μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές που τελικά μας πουλάνε, το ότι παίρνει συνεχώς το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και η κάργια που μένει κοντά στο πάρκο που αράζουμε και φωνάζει συνέχεια τους μπάτσους.

RIPPED KILTS • (KILT PUNK/ HARDCORE)

myspace.com/rippedkilts

ΣΧΟΛΕΙΑ: 8ο Λύκειο Αμαρούσίου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Α Wilhelm Scream («Παίζουν απίστευτα τεχνικά πράγματα για πανκ συγκρότημα. Wilhelm scream είναι η τελευταία κραυγή που αφήνει το θύμα στις ταινίες πριν δολοφονηθεί»), Bad Religion, Vodka Juniors, Mute Τhe Silence, Χάσμα («Και οι τρεις είναι Έλληνες με πολιτικοποιημένα κομμάτια. Μιλάνε για ενότητα, για αντίσταση και για τα παιδιά που δε θέλουν να ωριμάσουν. Θέλουν να παραμείνουν παιδιά»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Blink 182 («Αμερικάνικο φλωροπάνκ, έχουν ξεφτιλίσει τη μουσική. Έχουν την νοοτροπία ότι πανκ είναι το να κατεβάζεις τη βερμούδα, να φοράς ροζ ζώνη και να παίρνεις βαμμένη κιθάρα»), Greenday
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «You are not worthless/ it’s us against millions/ we can’t take them all/ but we can take them on» των Wilhelm Scream
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Hymn of the Fallen, Plan B
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Anarchy in the UK (Sex Pistols), Sinister Rouge (Bad Religion), I wipe my ass with showbiz (Wilhelm Scream)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
Παναγιώτης: Οι γονείς μου είναι αντίθετοι με το συγκρότημα γιατί λένε ότι αποσπώμαι απ’ τα διαβάσματα. Φέτος που ήμασταν Γ’ Λυκείου, τους κρύβαμε όλα τα live και τις πρόβες που κάναμε. Νομίζουν ότι κάναμε μόνο ένα live! Τους λέγαμε ότι πάμε βόλτα…
• Από πέρσι μαζεύαμε κάθε Κυριακή όσα λεφτά μας περίσσευαν (5 ευρώ ξέρω ‘γω) και τα βάζαμε στο ταμείο των Ripped Kilts για να πάρουμε εξοπλισμό. Αλλά τα καλά όργανα έχουν 3-4.000 ευρώ κι εμείς στο τέλος είχαμε μαζέψει 400... Οπότε τα δώσαμε σε ηχογράφηση τριών κομματιών για ένα demo και πήραμε κι ένα πιατίνι!

MESTORAL • (METAL)

► myspace.com/mestoral

ΣΧΟΛΕΙΑ: Μουσικό Λύκειο Καβάλας, 6ο Λύκειο Καβάλας
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Chimaira, Dimmy Borgir, Despised Icon, Bασίλη Παπακωνσταντίνου («Συνεχίζει να κρατα το πνεύμα και το πάθος του»), Firewind («Έβαλαν την Ελλάδα στον metal χάρτη»), Rotting Christ, Active Member («Κάθε στίχος είναι διαφορετικός και μοναδικός)»
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «ΟΛΑ τα σκυλάδικα και τα pop-beats που τραγουδάει το κάθε ψώνιο»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Suffocate them, rip them, rape them, make them fucking scream!» των Black Dahlia Murder
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Grain of Sense, Mor Αrda
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Enjoy the Silence (Depeche Mode), Is this Love (Whitesnake), Stairway To Heaven (Led Zeppelin)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Το καλύτερο που περιμένουμε να συμβεί στο Schoolwave είναι το μεγαλύτερο wall of death που υπήρξε ποτε στη Μεσόγειο. Κοινώς, να ανακαινίσουμε το Θέατρο Βράχων και να το κάνουμε Θέατρο Σκόνης!


• Εκτός από μουσικούς θαυμάζουμε την Heather Brooke (ideepthroat!), την Έφη Κυριακού (Playmate 2009), την Jenna Jameson (γιατί έχει αξιοσέβαστα οπίσθια) και τη Μάρα Δαρμουσλή (η πιο όμορφη ελληνίδα ever).

FOREVER ‘N’ A DAY • (METALCORE/ SCREAMO)

► myspace.com/forevernadaygr

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, 1ο Λύκειο Θέρμης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: System Of  A Down, Enter Shikari, Clint Mansell, Linkin’ Park, Muse, Tool, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Planet Of Zeus, Night On Earth  («Γιατί ξεφεύγουν απ’ τα ελληνικά δεδομένα»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Δεν αντέχουμε ούτε καν να τους πούμε»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Άμα δε λιώσουμε μαζί, πώς θα γίνουμε ένα» του Σωκράτη Μάλαμα
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Grain Of Sense, Entropia
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Juggernauts (Enter Shikari), «στα άλλα δύο δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε!»

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Η μεγαλύτερη μαλακία που ακούσαμε τελευταία ήταν από γονείς και καθηγητές: «Διάβασε για τις ενδοσχολικές».
• Μας φτιάχνουν τη διάθεση το καλό φαΐ, το καλό χέσιμο, ο καλός ύπνος, ο καλός τύπος στις ταινίες και ο έρωτας.
• Μας την χαλάνε τα σκατά γύρω μας. Γιατί πέρα από την ύπαρξή τους, βρωμάνε κιόλας.

HEADSHOT • (METAL/ THRASH)

► myspace.com/headshotgr

ΣΧΟΛΕΙΑ: 4ο Λύκειο Περιστερίου, 13ο Λύκειο Περιστερίου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Metallica («δημιούργησαν το thrash metal»), Nevermore, Yngwie Malmsteen, Nick Cave («ποιητής και μουσικός»), Rotting Christ, Firewind, Septic Flesh, Θανάση Παπακωνσταντίνου («δεν βγαίνει πολύ γιατί δεν είναι ψώνιο. Και είναι μουσικός, όχι αστεία»), Μανώλη Χιώτη («ήταν ο πρώτος που έκανε το τρίχορδο τετράχορδο. Έβαλε το μαγνήτη στο μπουζούκι και τα λάτιν στοιχεία στο ρεμπέτικο»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Bono των U2 («ο Νταλάρας της Αμερικής, όπως τον είχε πει κι ο Αγγελάκας»), Goin’ Through και Νέβμα («για να γίνουν γνωστοί φτάσανε στο σημείο να τραγουδάνε στα μπουζούκια με τη Βίσση»), «Όλα τα ελαφρολαϊκά σαν τον Καρρά. Αυτός ό,τι έντεχνο βρίσκει το παίρνει και το κάνει διασκευή. Όλους αυτούς έπρεπε να τους πιάνει η μουσική αστυνομία. Είσαι ο Καρράς και τραγουδάς την “Πριγκιπέσσα” του Μάλαμα; Έλα μέσα!»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Religion changed the face of man/ thou shalt not kill, we all are gone» των Nevermore
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Enstro, Musica Ficta
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Stairway to heaven (Led Zeppelin), Another brick in the wall (Pink Floyd), Killing in the name of (Rage Against The Machine)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• O πατέρας μας έρχεται σε κάθε live, ακούει τα κομμάτια όταν τα γράφουμε, μας λέει τη γνώμη του, κάθισε και τύπωσε το demo μας... 
Μηνάς: Είμαι εντελώς αντίθετος με το φαινόμενο των κομματικών νεολαίων. Είναι μέσο προπαγάνδας. Άμα κάνεις μια συζήτηση με αυτούς καταλαβαίνεις εύκολα ότι τους νοιάζει η μαζοποίηση, δεν τους νοιάζει το κάθε άτομο ξεχωριστά. Το μόνο που θέλουν είναι να προσελκύσουν ψηφοφόρους.

L.O.S.T. • (POP/ PUNK)

► myspace.com/lostgreece

ΣΧΟΛΕΙΑ: 12ο και 13ο Λύκειο Πάτρας, 9ο Γυμνάσιο Πάτρας, Λύκειο Φιλοθέης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Blink 182 («Oι μέντορες μας»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Tα σκυλάδικα και ό,τι έχει brutal φωνητικά»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «I can’t fit this in my mind, life is shit I have to fight» (δικός τους)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Looming Titties, Εva & Αdam’s Garden
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Damn it (Blink 182), «Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα άλλα δύο!»

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Μας φτιάχνει τη διάθεση η μουσική, η ζωγραφική, το graffiti, το διάβασμα (πλάκα κάνουμε), ο καφές με φίλους, το μπάνιο όλη μέρα στο Ρίο, το snowboard και το πόκερ.
• Μας θυμώνει πάρα πολύ η αδιαφορία της πόλης μας ως προς τα συγκροτήματα που υπάρχουν στην Πάτρα. Ενώ είμαστε μία αρκετά μεγάλη πόλη που μπορεί να κάνει κάτι καλό, εμείς εδώ καιγόμαστε στη μιζέρια μας.

 

BLUE JAZZ FICTION • (JAZZΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)

ΣΧΟΛΕΙΑ: Μουσικό Λύκειο Βόλου, 2ο και 8ο Λύκειο Βόλου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Μ. Χατζιδάκι, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ella Fitzgerlad («Τέτοια φωνή δεν υπάρχει»), John Coltrane («Ιστορία στη jazz»),Eric Clapton, Orishas, Led Zeppelin, Lovin’ Spoonful
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Onirama, Σαρρή, Tokio hotel, «Κάτι γκόμενες μαυρούκες που τραγουδάνε R&B με άθλιο τρόπο και με στίχους και καλά πολύ hot. Έλεοοοοοος!»
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «I don’t need nobody/ I’ m gonna make it my way!» (δικός τους)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Musica Ficta, Tough Cookies
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Summertime (George Gershwin), Bohemian rhapsody (Queen), Come together (Beatles)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Δυο άνθρωποι που θαυμάζουμε εκτός μουσικής είναι η Μελίνα Μερκούρη γιατί είναι από τα λίγα άτομα που νοιαζόταν πραγματικά γι’ αυτή τη χώρα και ο Federer γιατί ο τυπάς είναι champ.
• Τη μέρα που βγήκαν τα 21 συγκροτήματα του Schoolwave τρώγαμε σε ένα ιταλικό. Και ξαφνικά
χτυπάει το τηλέφωνο. Με το που μας  λένε ότι περάσαμε πατάμε μία τσιρίδα μες στο ιταλικό (ήταν 3x3!) και παθαίνουμε μία τεράστια υστερία! Βγαίνουμε από το ιταλικό -γιατί κάτι κυριούληδες που ήταν μέσα τα ‘χανε παίξει λιγάκι- και επί μισή  ώρα τρέχουμε πάνω-κάτω χοροπηδώντας στον δρόμο και παίρνουμε τηλέφωνο όποιον ξέρουμε και δεν ξέρουμε!

LAYIL • (METAL)

► myspace.com/layilthebandgr

ΣΧΟΛΕΙΑ: 9ο Λύκειο Πειραιά
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Porcupine Tree, Opeth, Βαμβακάρη («Γιατί είναι κάθαρμα και αυθεντικός»), Τσιτσάνη («Γιατί είναι το ρεμπέτικο προσωποποιημένο»), Παπαϊωάννου, Αγγελάκα, Μάλαμα («Όταν μαζευόμαστε σαν παρέα και μ’ άλλα παιδιά σε μια παραλία στα Βοτσαλάκια, παίζουμε πάντα την “Πριγκιπέσσα”»), Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζιδάκι («Τον έχουμε τοπ. Είναι ο μόνος που μπορεί να λέγεται μουσικός»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Νταλάρα («Τον θεωρούμε δήθεν»), «όλες τις εξαμηνιαίες επιτυχίες του Ρυθμού 94,9 και όλα τα τραγούδια του Θάνου Πετρέλη και του Μαζωνάκη», Manowar («βγαίνουν με προβιές και τσεκούρια να παίξουν στη συναυλία. Βγάλανε προφυλακτικά με τ’ όνομα τους και μ’ ένα τσεκούρι πάνω!»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί/ με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί» του Νίκου Γκάτσου
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Minerva, Sober
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Shine on you crazy diamond (Pink Floyd), Άγρια των άστρων μουσική (Γ. Αγγελάκας), Όποια και να ’σαι (Απόστολος Καρδάρας)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Το όνομα του συγκροτήματος το βρήκε μετά από πολύ ψάξιμο η Λουίζα, η τραγουδίστριά μας. «Layil» σημαίνει νύχτα στα εβραϊκά.
• Θαυμάζουμε τον Στάνλεϋ Κιούμπρικ, τον Μπακούνιν και τον Όσκαρ Γουάιλντ.
• Μας φτιάχνει τη διάθεση το καλό φαΐ και ο κινηματογράφος. Λουίζα: Και οι πεταλούδες!

EVA & ADAM’ S GARDEN • (ALTERNATIVE ROCK)

myspace.com/adamsgr

ΣΧΟΛΕΙΑ: 38o Λύκειο Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Πλάτων, Ι.Μ Παναγιωτόπουλος
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Red Hot Chilli Peppers, Prodigy, Rage Against The Machine («Δεν μπορείς να τους ακούσεις και να κάθεσαι ήρεμος. Αρχίζει να κουνιέται το κεφάλι σου από μόνο του»), Muse, Τρύπες, Ρόδες, Joanna Drigo
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Πλιάτσικα («Είναι τραγικό να βγαίνεις δημόσια και να λες ότι ΕΣΥ έχεις καλεσμένη την Sinead O’ Connor. Σαν να βγω εγώ και να πω ότι έχω καλεσμένους τους Raining Pleasure. Γίνεται; Δε γίνεται. Μόνο σε φίλο σου το λες αυτό και για πλάκα»), Βασίλη Παπακωνσταντίνου («Είναι 60 χρονών και βγαίνει με τα καρφιά στη σκηνή. Ε δεν πάει. Και ο Σαββόπουλος είναι ροκάς, αλλά δε βγαίνει όπως έβγαινε στα 25 του»), Σαρρή («και μόνο για τον Αφρικανό»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «If I was in World War 2, they’d call me spit fire» των Prodigy
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Rosebleed, Los Mujeros
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Bohemian rhapsody (Queen), Smoke on the water (Deep Purple), Sweet child o’ mine (Guns ‘n’ Roses)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...  
• Μας έχει πει ένας τύπος ότι θα τυπώσει το Eva & Adam’s Garden σε ένα μποξεράκι και θα το πετάξει όταν θα παίζουμε στο Schoolwave. 
• Το καλύτερο που θα μπορούσε να μας συμβεί μετά το Schoolwave θα είναι να κατέβουμε τα σκαλιά και να δούμε κάποιον της Sony ας πούμε, να μας περιμένει με ένα χαρτί και να μας πει «Πάρτε το, υπογράψτε, 10 χρόνια συμβόλαιο!» (γέλια).

FOOLSTOP • (ALTERNATIVE/ HARD ROCK)

myspace.com/foolstoptheband

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο και 3ο Λύκειο Χολαργού
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Smiths, Morrisey, Alice Ιn Chains («Σε μια dark περίοδο που κυριαρχούσε το sleeze και hair metal, αυτοί κάνανε κάτι τελείως διαφορετικό. Παντρέψανε τη μέταλ με την grunge»), Freddy Mercury, Τρύπες, Διάφανα κρίνα, Αλκίνοο Ιωαννίδη
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Guns ‘n’ Roses («Πάρα πολύ ποζεριά. Ο τραγουδιστής τους έπρεπε να λέγεται Poser Rose. Μετά τον Slash ο τύπος έκανε 15 χρόνια για να βγάλει ένα CD και δεν ήταν και καλό!»), Mastodon, Onirama
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Nobody ever believed I would come out of the ground, like fire, like a daemon, like a bullet at the speed of sound» (δικός τους)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Rosebleed, Carbonated Lemonade
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Bohemian Rhapsody (Queen), The Queen Is Dead (Smiths), Lizzy (Melvins)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Θαυμάζουμε τον Μαρκήσιο Ντε Σαντ, τον Banksy, τον Roahl Dahl, τον Παπαδιαμάντη, τον Καρυωτάκη, τον Καβάφη και τον Μποντλαίρ.
• Το σύστημα είναι τόσο καλά οργανωμένο και έχει τόσο βαθιά θεμέλια που δεν μπορείς να το αλλάξεις εύκολα, ούτε καν να το κλονίσεις. Μπορείς απλά να του δηλώσεις την ύπαρξή σου. Αυτό έγινε τον Δεκέμβρη.
• Στέλναμε εδώ και 3 χρόνια demo για το Schoolwave και συνέχεια κοβόμασταν. Πιστεύαμε ότι είναι στημένο. Μέχρι και 2 μέρες πριν βγουν τα αποτελέσματα λέγαμε μεταξύ μας «αφού οι 18 από τις 21 μπάντες περνάνε με κονέ, δεν έχουμε ελπίδες». Και περάσαμε!
• Το πιο ρεαλιστικό ενδεχόμενο είναι ότι δε θα ξανακάνουμε ποτέ στη ζωή μας τόσο μεγάλη συναυλία.

 

BLEEZE • (ALTERNATIVE ROCK)

► myspace.com/bleezegr

ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο Λύκειο Παπάγου, Εκπαιδευτήρια Πλάτων, Ελληνογαλλική Σχολή
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers («μ’ αρέσει πολύ η τεχνική και η φαντασία του μπασίστα τους, του Flea»), Τρύπες («αυτοί δεν είναι στίχοι, είναι ποίηση»), Ρόδες
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Κόκκινα Χαλιά («για κάποιο ανύπαρκτο λόγο, έχουν κάνει τρομερή επιτυχία χωρίς να έχουν ούτε στίχο ούτε μουσική»), Metro Station («τα Κόκκινα Χαλιά της Αμερικής: "είμαστε ωραίοι και κάνουμε επιτυχία στα κοριτσάκια"»), Μύρωνα Στρατή
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: "And all I taught her was everything/ I know she gave me all that she wore/ and twisted thoughts that spin round my head" των Pearl Jam
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: No Profile, Ska Bangies
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Stairway to Heaven (Led Zeppelin), Eleanor Rigby (Beatles), Interlude (Morrissey & Siouxsie)


ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Tο όνομα το διαλέξαμε γιατί μας άρεσε σαν ήχος: «μπλιζ». Δεν ξέραμε αν σημαίνει κάτι. Μετά που το ψάξαμε σε κάτι περίεργα λεξικά βρήκαμε ότι έχει δύο έννοιες: Bleeze λέγεται το κανονικό τσιγάρο στο οποίο έχεις βάλει μέσα μπάφο ή το να κλάνεις τα αρχίδια κάποιου (γέλια). Όποιο θέλετε κρατήστε!
• Μας τη σπάει που η παιδεία λέγεται «δημόσια». Μια φίλη μας δεν είχε φέτος χρήματα για φροντιστήριο και στο σχολείο της είχε όλο καταλήψεις. Οπότε μαζέψαμε οι φίλοι της κάποια χρήματα και τα δώσαμε για να πηγαίνει φροντιστήριο. Αν δεν το κάναμε αυτό η κοπέλα δε θα περνούσε πουθενά.

LOST FOR WORDS • (SKA/ REGGAE/ PUNK)

► myspace.com/lostforwordsgroup

ΣΧΟΛΕΙΑ: Σχολή Μωραΐτη, Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Pierce
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Bob Marley, Sublime («Αν δεν είχε πεθάνει o τραγουδιστής τους θα ήταν πολύ γνωστοί τώρα»), Locomondo, Χιώτη, Καζαντζίδη
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Στανίση, Θώδη («Παρανοϊκή. Όταν βγήκε και είπε ότι θεραπεύει τον καρκίνο τρελάθηκα»), Onirama («Δεν είναι μουσική αυτό. Είναι copy-paste με κλασικούς ελληνικούς χαζούς στίχους»), Αλεξίου («Την άκουγε συνέχεια η μάνα μου. Δεν την αντέχω. Μου φαίνεται υπερεκτιμημένη»), Πρωτοψάλτη, A Fire Inside («Ξεκίνησαν εντελώς πανκ κι έχουν καταλήξει εντελώς emo. Δεν τολμώ να τους πω ξεπουλημένους, γιατί τους προσκυνάω από άποψη μουσικής. Δεν πιστεύω ότι θα ξαναβγεί τέτοιο συγκρότημα»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Summertime and the living is easy» του George Gershwin
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Ska Bangies, No Profile
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Bohemian rhapsody (Queen), Get up, stand up (Bob Marley), Summertime (George Gershwin)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
Γιώργος: Στο νηπιαγωγείο έπαιζα σ’ ένα θεατρικό και είχα πει στη μάνα μου πριν ανέβω: «Μη μου φωνάξεις τίποτα όταν τελειώσει η παράσταση, θα γίνω ρεζίλι». Με το που τελειώνει η παράσταση και σταματάει το χειροκρότημα, ακούγεται η μάνα μου να φωνάζει: «Μπράβο Τζωρτζούλη!». Πολύ δυνατά! Από τότε μου ‘χει μείνει αυτό και δε θέλω να έρχονται οι γονείς μου στα live.
• Το πρώτο μας live σε μαγαζί μάς το έκλεισε ένας από το στούντιο που κάναμε πρόβα. «Σας έχω live στο Μενίδι σ’ ένα γαμάτο μαγαζί» μας λέει. Πάμε, λοιπόν, με το λεωφορείο, φτάνουμε μετά από δύο ώρες κάπου στην ερημιά και αρχίζουμε να περπατάμε για μισή ώρα να βρούμε το μαγαζί. Στο δρόμο είχε ένα σωρό ψόφια ζώα. Και πάμε και βλέπουμε μια τεράστια ψησταριά που είχε από πάνω ένα δωμάτιο που έλεγε «live Προγένεσις». Παίξαμε τελικά εκεί δύο φορές μπροστά σε 5-10 άτομα -δεν είχαμε πού αλλού να πάμε!
• Περάσαμε στο Schoolwave με την τρίτη προσπάθεια. Κάθε φορά που έβγαιναν τα αποτελέσματα, εκνευριζόμασταν. Μετά από καιρό ξανακούσαμε το demo που είχαμε στείλει και είπαμε «ευτυχώς που δε μας πήρανε» (γέλια).

LOS MUJEROS • (JAZZ/ BLUES/ EXPERIMENTAL)

► myspace.com/losmujeros

ΣΧΟΛΕΙΑ: Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, 1ο Λύκειο Πτολεμαΐδας, 2ο Λύκειο Κοζάνης
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: Μ. Χατζιδάκι («Πρώτος και σημαντικότερος. Οι αρμονίες του είναι σαν τα Lay’s, ακαταμάχητες! :D), Φοίβο Δεληβοριά, Θ. Παπακωσταντίνου («παραμένει αφοσιωμένος και υπόγειος»), Μπόμπαν Μάρκοβιτς, Nouvelle Vague, Scorpions
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: «Κάποιους Έλληνες dj’s που δηλώνουν μουσικοί και δεν ξέρουν ούτε πού λύνεται ο προσαγωγέας», Jonas Brothers, Osbourne («Γιατί σφάζει κουτάβια στις συναυλίες του!»), Slipknot («Είναι τόσο όμορφα αγόρια και ντύνονται καρναβάλια συνεχώς! Χαχα!»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «La vita e’ bella» από την ταινία του Μπενίνι
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Roundabout, Musica Ficta
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Ο Φώτης (Φ. Δεληβοριάς), Hurricane (Scorpions), Τα παιδιά κάτω στον κάμπο (M. Χατζιδάκις)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Οι καθηγητές δίνουν στην αρχή το ok για να κάνουμε μαθητικές συναυλίες στο σχολείο, αλλά μετά το παίρνουν πίσω γιατί «δε θέλουμε εκδηλώσεις που θα ‘ρθει ο άλλος με σκουλαρίκια, καρφιά και μακριά μαλλιά». Όπως θέλετε, κύριοι. Μια μέρα θα μεγαλώσω κι εγώ και τότε θα υπακούτε στα δικά μου «θέλω».
• Στον γυρισμό απ’ το περσινό Rockwave χάσαμε το τραίνο και κοιμηθήκαμε με βάρδιες μαζί με τους άστεγους στον Σταθμό Λαρίσης. Τελικά τη βγάλαμε στο φαρμακείο της θείας μου στην Ομόνοια, όπου κοιμηθήκαμε στην αποθήκη για τα δέματα!

• Tο μεγαλύτερο εμπόδιο για ένα μαθητικό συγκρότημα είναι η Ελληνίδα μάνα.

HATE • (THRASH/ DEATH METAL)

myspace.com/hatethefuckingband

ΣΧΟΛΕΙΑ: Αρσάκειο Εκάλης, Εκπαιδευτήρια Ώθηση, Λύκειο Αγ. Στεφάνου
ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ: At the Gates, Haunted, Dissection («όλοι αυτοί συνδυάζουν ακραίο ήχο με μελωδία»), Rotting Christ, Βασίλης Παπακωνσταντίνου («ο Βασιλάρας!»)
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ: Βέρα Λάμπρου, «κάτι Βέρτηδες, Οικονομόπουλους και όλους αυτούς τους κλαψιάρηδες», Tokio Hotel («κι αυτό κλαψούρισμα είναι, τελείως ψεύτικοι. Και δε γράφουν δικά τους τραγούδια, τους τα δίνουν»), Firewind («υπερτιμημένοι»), Justin Timberlake («ο τύπος είναι για φάπες!»)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ: «Here we are united and strong/ here we are, we have been reborn» (δικός μας)
ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ SCHOOLWAVE ΜΠΑΝΤΕΣ: Headshot, Puppets
ΤΑ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Fear of the dark (Iron Maiden), Slaughter of the soul (At the Gates), Back in black (ACDC)

ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ...    
• Oι γονείς μου με κράζουν όταν τρώω χρόνο από το διάβασμα για το συγκρότημα, αλλά όταν μάθανε ότι πέρασα Schoolwave μου σκάσανε 600 ευρώ να πάρω κεφαλή για την κιθάρα!
• Έχουμε πάρει αυτόγραφο από τον Μητσικώστα, από τους Haunted, από τον Uli Roth των Scorpions και απ’ τον Πατσατζόγλου! Θρησκεία!
• Εκτός από τη μουσική, αυτό που μας φτιάχνει τη διάθεση είναι το παγωμένο πράσινο τσάι (green tea). Είχαμε τέτοια πώρωση που σε κάθε live είχαμε από τρία ο καθένας. Oι άλλοι πίνανε μπύρες κι εμείς πίναμε lipton! 
• Θαυμάζουμε τον Tσε Γκεβάρα και τον Ιησού. O Jesus καλά τα έλεγε, τα μαθητούδια το γάμησαν το θέμα.