Τι έχω καταλάβει
ότι είναι η υπόθεση
Βατοπεδίου...

Ζητήσαμε από παιδιά της Α΄ Γυμνασίου να μας γράψουν τι έχουν καταλάβει για το πιο καυτό θέμα των ημερών.

 

 

«Νομίζω ότι είναι κάτι με έναν παππού που έχει πολλά σπίτια και ένα ελικόπτερο»

 

«ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ»

 

«Οι παπάδες έτρωγαν με χρυσά κουτάλια και έκλεβαν τα τριγύρω χωράφια και καλά επειδή είναι παπάδες. Και όταν ο ιδιοκτήτης πήγαινε να ελέγξει το χώρο του, έβλεπε τους παπάδες να παίζουν μπάσκετ. Τότε έβγαινε ο επικεφαλής της μονής ο Ιερώνυμος και έλεγε ότι είναι για το καλό της εκκλησίας»

«ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ
ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ
ΠΟΙΟΣ
»

 

 

«Έχω καταλάβει ότι ο Εφραίμ είναι χοντρός και έχει πολύ περιουσία να φάει ο άγιος αυτός άνθρωπος»

 

 

 

«Στη μάχη του Βατοπεδίου σκοτώθηκαν πολλοί παπάδες»

 


«Είναι μια μονή όπου οι καλόγεροι έκαναν χρήση ναρκωτικών με αποτέλεσμα να προκαλέσει ταραχή σ' όλη την οικουμένη και ιδιαίτερα στους αρχιεπισκόπους. Ελπίζω έστω και λίγο να έχω πέσει μέσα»

 

 «Δεν ξέρω. Στην τηλεόραση το δείχνει συνέχεια και μας έχουνε πρήξει. 

 Αντί να βλέπω ΛΟΛΑ στο MEGA, βλέπω το ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ» 

«Πιστεύω ότι έχουν μεγάλη σχέση με τα αυτοκίνητα και εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω βατοπαίδις και θα έχω πολλά αυτοκίνητα» 

«Δεν έχω καταλάβει και πολλά. Αλλά ξέρω πως δεν κάναν κάτι νόμιμο και ξέρω τον Εφραίμ (σιγανοπαπαδιά). Πάντως ότι και να' ναι πραγματικά (κάποια στιγμή, κυρία, να μας το εξηγήσετε), μας έχουν σπάσει τα νεύρα! Όπου και να γυρίσουμε αυτό ακούμε και βλέπουμε. Σήμερα τους έχει ο Ευαγγελάτος (Αποδείξεις-23:00-ΑΝΤ1)»

«Κάτι παπάδες κάνανε συναλλαγές με το δημόσιο για οικόπεδα φιλέτα. Ο Εφραίμ έκανε συναλλαγές με τον Καραμανλή, Ρουσόπουλο και με τον Βουλγαράκη. Επίσης είχαν πουλήσει στο ολυμπιακό χωριό ένα ολυμπιακό ακίνητο. Μία μάρτυρας πήγε να βάλει μέσα στην υπόθεση τον «Ζορό» Ψωμιάδη, αλλά αυτός νίκησε γιατί ο άντρας της καταγράφηκε από κάμερα να ζητάει λεφτά για να αποσύρει τη μήνυση»

«Ο Εφραίμ και κάποιοι άλλοι παπάδες είχαν πάρει χρήματα από το κράτος για να ανακαινίσουν δήθεν τα δωμάτια των μοναχών και να χτίσουν παρεκκλήσια εκεί. Κι αυτοί αντί να το κάνουν έχουν αγοράσει οικόπεδα και χτίζουν βίλες γι΄αυτούς και αφήνουν τους άλλους μοναχούς να κοιμούνται μέσα στα άβολα, μικρά και μη τακτοποιημένα δωμάτιά τους σαν να ήταν σε κελιά φυλακισμένων»

 

«Οι απλοί μοναχοί ζουν σε κάτι σπίτια σαν τσαντίρι ενώ μερικοί ζουν σε βίλες μέσα στο Βατοπέδι. Επίσης ο Εφραίμ κυκλοφορεί με λιμουζίνες, τις λεγόμενες παπαλιμουζίνες»


«Είναι όταν έχει κάπου καλό καιρό. Και ήπιο κλίμα»


«Έχω δει κάποιες φωτογραφίες. Μοιάζει σαν μια μικρή πόλη περιτριγυρισμένη από κάτι σαν κάστρο.
 Μπορεί, όμως, να 'ναι και στρατόπεδο!»


«Εγώ όταν έχει ειδήσεις βλέπω καρτούν ή παίζω Playstation. Έχει πολύ ωραία καρτούν στα κανάλια 0-6 και Channel Nine και τα μεσημέρια βλέπω σειρές όπως ''Κωνσταντίνου και Ελένης'' και ''Άκρως οικογενειακόν''. Και τα πρωινά πριν πάω σχολείο πάλι καρτούν στο Star»

 

«Οι ιερείς του όρους Βατοπεδίου ήθελαν να πάρουν τις εικόνες και ό,τι άλλο πολύτιμο υπήρχε από το Βατοπέδιο. Θα τα έπαιρναν και θα έφευγαν από εκεί γιατί είχαν «νευριάσει». Αυτό το χρονικό διάστημα οι παπάδες δεν πίστευαν πια στο Θεό»

«ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΕΧΕΙ PORCHE CAYENNE ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ»