«Δεν έχεις δικαίωμα να βάλεις υποψηφιότητα για το 15μελές. Ούτε και να ψηφίσεις!»

 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1: «Στην τάξη μου κάναμε αποχή για δύο μέρες γιατί είχαμε σπασμένο τζάμι, χαλασμένη πόρτα και δεν υπήρχαν καλοριφέρ και μας απείλησαν ότι αν δεν σταματήσει η αποχή δεν θα αφήσουν ούτε να γίνουμε υποψήφιοι στο 15μελές, ούτε και να ψηφίσουμε και έτσι έγινε!!! Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν άλλαξαν γνώμη και κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό το θέμα. Πείτε μου σας παρακαλώ αν αυτό είναι νόμιμο.»

 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2: «Ο διευθυντής μας λέει ότι όποιος έχει γραφεί στο ποινολόγιο ή έχει τιμωρηθεί με αποβολή, δεν μπορεί να μπει στο 15μελές. Είναι αλήθεια;»

 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 3: «Στο 15μελές του σχολείου μας βγήκαν 7 παιδιά από την 1η Λυκείου. Τα παιδιά της 3ης Λυκείου μας λένε ότι δεν γίνεται παιδί της 1ης να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Ισχύει;»

 ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ! Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: «Όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα να εκλεγούν στο 15μελές». Σαν μέλη της μαθητικής κοινότητας έχετε ακριβώς τα ίδια δικαιώματα στις εκλογές, είτε έχετε γραφεί στο ποινολόγιο, είτε έχετε κάνει αποχή, είτε πάτε Α’ Λυκείου. Επομένως οι απαντήσεις είναι:
1) 100% παράνομο και αντιδημοκρατικό.
2) 100% ψέμα. Απλώς προτιμάει να έχει ένα υπάκουο 15μελές.
3) Φυσικά και δεν ισχύει. Σας δουλεύουν.


18.4.2008 Τεύχος #11