«Όποιος αργεί το πρωί, απουσίες όλη μέρα»

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: «Στο Γυμνάσιό μου είναι συνηθισμένο φαινόμενο κάποια παιδιά να αργούν 5-10 λεπτά να έρθουν σχολείο. Ο Γυμνασιάρχης όρισε μια μέρα έναν δικό του κανόνα: «Όσοι έρχονται στο σχολείο μετά τις 8:10 θα παίρνουν 7 απουσίες και θα κάθονται να παρακολουθήσουν το μάθημα»!!! Αυτό δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ. Ώσπου μία μέρα έτυχε να φτάσω στο σχολείο 8:15 (μόλις είχε τελειώσει η προσευχή). Πάω να ανέβω στην τάξη μου όπως όλοι, αλλά ξαφνικά έρχεται η Θεολόγος-υποδιευθύντρια, σταματάει εμένα και μερικούς άλλους και μας λέει πως επειδή αργήσαμε πρέπει να τιμωρηθούμε με 7 απουσίες. Eμείς πήγαμε στον Γυμνασιάρχη και αφού μας είπε να μην το ξανακάνουμε, μας έστειλε πίσω στις τάξεις. Ξαφνικά όμως... πετάγεται η Θεολόγος και αρχίζει να του λέει «Τι; Έτσι θα μείνουν; Ατιμώρητοι; ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!». Τι να κάνει και ο Γυμνασιάρχης; Mας έβαλε 7 απουσίες και μας είπε να πάμε στις τάξεις κανονικά για μάθημα!!! Έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό;

Με εκτίμηση, Αντώνης»


ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ! Aς τα πάρουμε ένα-ένα:

1) Απουσία παίρνει ένας μαθητής ΜΟΝΟ όταν είναι απών από το μάθημα. Oι καθηγητές της 2ης, 3ης, 4ης, 5ης, 6ης και 7ης ώρας δεν μπορούν να σημειώσουν στο απουσιολόγιο ότι απουσιάζετε ενώ είστε μέσα στην τάξη (Π.Δ. 104/1979, Άρθρο 20, Παρ. 1, Άρθρο 23, Παρ.1). Eίναι ψευδής δήλωση για την οποία έχουν ευθύνη, ακόμη κι αν ο Γυμνασιάρχης τους έδωσε την παράνομη εντολή [Νέος Κώδικας Κατάστασης Δημοσίων Υπαλλήλων, Νόμος 3528/2007, Μέρος Β, Κεφ. Α, Άρθρο 25, Παρ. 2 και 3, ΦΕΚ 26, Τευχος Α΄, 13/2/2007].

2) O μαθητής που πήρε απουσία, εννοείται ότι μπορεί να απουσιάσει (Δε χρειάζεται νόμος για αυτό. Λεξικό χρειάζεται).

3) E όχι και «τι να κάνει ο Γυμνασιάρχης;» επειδή η Θεολόγος άρχισε να του λέει τα τρελά της! Nα εφαρμόσει τον νόμο! Ούτε προϊσταμένη του είναι η Θεολόγος ούτε μαμά του.


13.5.2007 Τεύχος #9