Χαζεύοντας
στο internet...

 Part 2 
 

Τα πιο ενδιαφέροντα βιντεάκια, flashάκια, software και sites που βρίσκει στο internet ο Μπάμπης, ο technofreak συνεργάτης μας.

 

VIDEO: MASTERCARD BANNED AD

Άλλη μια διαφήμιση που απαγορεύτηκε η μετάδοσή της στην τηλεόραση. Τις καλύτερες απαγορεύουν.

VIDEO: FREUDIAN SLIP NEWS BLOOPERS

«Freudian Slip» (όρος της ψυχολογίας): όταν αντί να πεις αυτό που θες, σου ξεφεύγει κάτι που πραγματικά σκέφτεσαι. Το να σου συμβεί σε μια παρέα έχει πλάκα. Το να σου συμβεί ενώ λες τις ειδήσεις όμως....!

SITES: WATCH ONLINE FOR FREE

Πλέον στο ίντερνετ μπορείτε να δείτε δωρεάν:
1) Ξένες ταινίες  >>>  www.watch-movies.net ή alluc.org 
2) Ελληνικές ταινίες, σειρές, εκπομπές, σόου κ.ά. >>> www.greek-movies.com (περιέχει ο,τι μπορείτε να φανταστείτε: από τα επεισόδια του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» και τις εκπομπές του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» μέχρι μια πλήρη λίστα με τα επεισόδια της «Κάντι-Κάντι»(!) 
3) Ντοκιμαντέρ >>> www.bodocus.com 
4) LIVE τηλεόραση >>>  wwitv.com (περιέχει 28 ελληνικά και πολλά ξένα κανάλια)


 

SOFTWARE: REAL PLAYER'S DOWNLOAD & RECORDING MANAGER

Το πιο βολικό εργαλείο για να κατεβάζετε τα online βίντεο που βρίσκετε στο youtube ή οπουδήποτε αλλού είναι ενσωματωμένο στην τελευταία έκδοση του Real Player (freeware φυσικά). Με αυτό μπορείτε επίσης να γράψετε live streams ήχου ή βίντεο (τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.α.) 

VIDEO: TRACY McGRADY

Μένουν 70 δευτερόλεπτα για την λήξη ενός αγώνα στο NBA και η διαφορά βρίσκεται στους 10 πόντους. Ο εκφωνητής του αγώνα θεωρεί ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει: «Περιμένουμε μόνο να δούμε το τελικό σκόρ»...

VIDEO: CHEATING DEATH

Καμιά φορά ο χάρος κάνει τα στραβά μάτια.


 

AUDIO: RAHZEL – IF YOUR MOTHER ONLY KNEW

O Rahzel έγινε παγκοσμίως γνωστός ως «Godfather of noise». Αυτό που κάνει λέγεται beatboxing (ηχητικά εφέ, ρυθμοί και μουσική μόνο με το στόμα). Ακούστε τον σε ένα live να κάνει κάτι τόσο εντυπωσιακό που αρκετοί από το κοινό αρχίζουν να γιουχάρουν γιατί πιστεύουν ότι είναι playback και δεν το κάνει ο ίδιος. Οπότε αυτός τους το επαναλαμβάνει αργά και καθαρά...

VIDEO: LEMUR

Ένα ζωάκι που δε θα θέλατε να το έχετε κατοικίδιο. Φανταστείτε να έρθει το βράδυ στο κρεβάτι σας και να σας κοιτάει στα μάτια...

VIDEO: ΤΕΣΤ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Αυτό είναι ένα τεστ παρατηρητικότητας. Ξεχάστε ό,τι άλλο κάνετε και συγκεντρωθείτε. Μετρήστε προσεκτικά πόσες πάσες κάνει η ομάδα με τα άσπρα.


 

VIDEO: AMAZING MISSES

Μερικά γκολ θέλουν ταλέντο για να τα χάσεις.

VIDEO: AMAZING GOALKEEPER

H πιο θεαματική απόκρουση όλων των εποχών. Τελεία.

VIDEO: MAIALE!

Το βίντεο είναι στα ιταλικά, αλλά δεν πειράζει. Αυτό που λέει αυτός θα το καταλάβετε αμέσως και αυτό που λέει αυτή θα το καταλάβετε στο τέλος.


 

VIDEO: CAMOUFLAGE

Μερικά ζώα έχουν απίστευτες ικανότητες στο καμουφλάζ. Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα που κυκλοφορεί στο ίντερνετ είναι αυτό το βίντεο στο οποίο ένα χταπόδι εμφανίζεται μπροστά σε ένα δύτη από το πουθενά! Οι περισσότεροι που έχουν δει το βίντεο αρνούνται να πιστέψουν ότι αυτό που βλέπουν είναι πραγματικό και όχι προϊόν μοντάζ!

VIDEO: ΚΑΝΑΚΗΣ vs ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Λίγο μετά από τις μεγάλες πυρκαγιές της Χαλκιδικής το 2006, στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 είναι καλεσμένοι ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και ο Αντώνης Κανάκης (των ΑΜΑΝ) που έζησε τις φωτιές. Στην αρχή θα εκνευριστείτε. Από τη μια ο «cool» πολιτικός που προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε καλά, από την άλλη η «ευγενική» δημοσιογράφος που νομίζει ότι δουλειά της είναι να μη φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Υπουργό (φτάνει στο σημείο να του ζητήσει συγγνώμη που θα του κάνει για πρώτη φορά μια δύσκολη ερώτηση!). Υπομονή μέχρι να πάρει για δεύτερη φορά τον λόγο ο Κανάκης. Ειδικά η τελευταία ατάκα του είναι σαν να βγήκε από επεισόδιο των ΑΜΑΝ.

TRICKS: GOOGLE IT!

Με το Google μπορείτε να κάνετε ένα σωρό πράγματα εκτός από τις κλασικές αναζητήσεις:

1) Μπορείτε (αντί να ψάχνετε με torrents και peer2peer) να βρείτε και να κατεβάσετε τραγούδια ή βίντεο που βρίσκονται κρυμμένα στα περιεχόμενα ιστοσελίδων. 

ΟΔΗΓΙΕΣ: Γράφετε “intitle:index of” και μετά όνομα ή/και τύπο αρχείου 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: “intitle:index of” muse mp3

2) Να δείτε για μια ταινία όλες τις κριτικές που έχουν ανέβει στο ίντερνετ μαζί με μια μέση βαθμολογία της.

ΟΔΗΓΙΕΣ:  Εισάγετε στην αναζήτηση τον όρο «movie:» και μετά το όνομα της ταινίας. 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: movie:oldboy

3) Να κάνετε πράξεις 

ΟΔΗΓΙΕΣ: Απλώς googlίστε την πράξη που θέλετε να κάνετε 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: 832 * 123 /34

4) Να μετατρέψετε ποσά σε άλλα νομίσματα (συνάλλαγμα) 

ΟΔΗΓΙΕΣ: Απλώς γράψτε την μετατροπή που θέλετε να κάνετε. 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: 25 EUR in USD

5) Να κάνετε ορθογραφικό έλεγχο 

ΟΔΗΓΙΕΣ: Αν γράψετε μια ανορθόγραφη λέξη στο google και κάνετε αναζήτηση, θα σας γράψει πάνω από τα αποτελέσματα «Μήπως εννοείτε:» και τη λέξη με τη σωστή ορθογραφία. 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: μιρμιγκι

6) Να αναζητήσετε πληροφορίες μόνο από έγκυρα επιστημονικά κείμενα 

ΟΔΗΓΙΕΣ: Κάντε την αναζήτηση στο scholar.google.gr
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: black holes

7) Να φτιάξετε Google με το δικό σας όνομα. 

ΟΔΗΓΙΕΣ: Πάτε στο goglogo.com και γράφετε το όνομα που θέλετε να έχει η δική σας googlομηχανή αναζήτησης. 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Sgoogligans