Schoolwave 2010
Έξι... κι όποιος αντέξει!

28 μαθητικά συγκροτήματα και χιλιάδες συμμαθητές τους ετοιμάζονται
για ένα ακόμα -το έκτο!- Schoolwave πάρτυ.

 

Φτάσαμε λοιπόν και στο έκτο! Μέχρι πριν ένα μήνα δεν ήταν σίγουρο. Η κρίση χτυπάει παντού, οι χορηγίες λιγόστεψαν και το Schoolwave κινδύνεψε. Τελικά θα γίνει και θα γίνει όπως πρέπει. Με τον ήχο και τη σκηνή που έχετε συνηθίσει και που ελάχιστα ελληνικά φεστιβάλ διαθέτουν.

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι φέτος θα έχουμε και 5 ευρώ εισιτήριο την ημέρα και 10 ευρώ το τριήμερο (που σημαίνει 3,3 ευρώ την ημέρα…). Για να δει κανείς έναν μόνο από τους φετινούς καλεσμένους θα χρειαζόταν τα πενταπλάσια. Το λέμε για αυτούς που θα γκρινιάξουν. Αυτούς που κακομάθανε -εμείς τους κακομάθαμε- στο τζάμπα. Αυτούς που δεν έχουν καταλάβει ότι για να στηθεί όλη αυτή η παραγωγή για 30 συγκροτήματα χρειάζεται όχι μόνο μεράκι, αλλά και χρήματα. Υπάρχει πάντα, βέβαια, η άλλη λύση: η πρόταση που μας έχει κάνει μια πολυεθνική να καλύψει όλο τον προϋπολογισμό με αντάλλαγμα να μπει το όνομά της δίπλα στο Schoolwave. Όπως λέμε Skoda Ξάνθη… Αλλά εκεί συνεχίζουμε να λέμε όχι. Οπότε είναι η ώρα του κόσμου να στηρίξει το φεστιβάλ.

Aν εξαιρέσουμε τις οικονομικές δυσκολίες, κατά τα άλλα είμαστε κομπλέ. Tα 21 μαθητικά συγκροτήματα κάνουν πρόβες εντατικά. Μερικά δε σταμάτησαν ούτε για τις Πανελλήνιες.

Δέκα είναι από την Αθήνα, τέσσερα από τη Θεσσαλονίκη, δύο από τη Λάρισα και από ένα από Πάτρα, Σπάρτη, Άρτα, Hράκλειο και Ξάνθη.

Την πρώτη μέρα έχουμε και δύο ξένα μαθητικά συγκροτήματα: τους 13 Beats Off από την Κύπρο και τους Deep Kick από την Ελβετία. Tους Ελβετούς τους ξέρετε από πέρσι. Είχαν κλέψει την παράσταση χάρη στον φοβερό μπασίστα και τον… άτακτο ντράμερ τους (βλέπε dvd 2009: «Greek kisses are amazing!»). Φέτος άλλαξαν λίγο το σχήμα, εξελίχθηκαν και ήταν πάλι η καλύτερη από τις 10 ευρωπαϊκές μπάντες που δήλωσαν συμμετοχές. Όταν στείλαμε mail στον David, τον μπασίστα, ότι θέλουμε να τους ξανακαλέσουμε, μας απάντησε μέσα σε 5 λεπτά: «Oh my God, I almost had a heart attack! We are so damn happy... My hands are still shaking while I ‘m writing you this e-mail». Εννοείται ότι μας έφτιαξε τη μέρα.

Όπως μας έφτιαξε τη μέρα και το γεγονός ότι το video clip των Deep Kick απ’ το περσινό Schoolwave έχει φτάσει μέσα σε 6 μήνες τα 55.000 views στο Youtube. Tο 95% αυτών των views είναι από Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, H.Π.A και Μεξικό (!). Aν σε αυτά προσθέσετε και το Schoolwave Cyprus που ήδη έγινε με μεγάλη επιτυχία, καταλαβαίνετε ότι… έξω πάμε καλά. Στο τέλος θα είναι πιο εύκολο να κάνουμε το Schoolwave στο εξωτερικό παρά εδώ. 

 

Πέντε από τους φετινούς καλεσμένους είναι συγκροτήματα από παλαιότερα Schoolwave: No Profile (το Δεκέμβριο αναδείχθηκαν «συγκρότημα του μήνα» στο Jumping Fish), Headshot (οι σπουδές δεν τους χώρισαν), Stifler’ s Mom (...καλύτερα να χώριζαν!), With all of my regrets (ε-τοιμάζονται ξανά για πολλά stage diving) και οι Looming Titties (μας τρέλαναν τα μέλη του forum να τους ξανακαλέσουμε).

Τις τρεις βραδιές θα κλείσουν ο Βασιλικός (ακούστε το Vintage), οι Suicidal Angels (που παίξανε στο Sonisphere festival πριν τους Metallica, τους Slayer και τους Megadeth) και τέλος οι Locomondο, το ιδανικό κλείσιμο για το έκτο Schoolwave πάρτυ.

 

Schoolwave στην Πάρο

Πρώτος σταθμός του Schoolwave on Tour για φέτος είναι η Πάρος. Την Κυριακή 8 Αυγούστου στο Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο στη Νάουσα (www.parkoparos.gr) θα παίξουν 5 Schoolwave μπάντες. Ελάτε μετά την παραλία!

Είσοδος ελεύθερη.

 

Για να δείτε το πρόγραμμα του Schoolwave 2010, καθώς και πληροφορίες για τα συγκροτήματα που συμμετείχαν, πατήστε εδώ.